Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria. Ce nu ai voie să faci pe 8 septembrie

de S.T.    |    07 Sep 2016   •   22:44
Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria. Ce nu ai voie să faci pe 8 septembrie

TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE SFÂNTA MARIA. Naşterea Maicii Domnului, cunoscută ca "Sfânta Maria Mică", marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă. De asemenea, sărbatoarea anunţă începutul unor activităţi specifice, precum culegerea unor plante şi fructe tămăduitoare, bătutul nucilor, culesul viilor, semănatul grâului, orzului şi secarei de toamnă.
   
Sfânta Maria Mică. Potrivit tradiţiei populare, la sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, ca de altfel la orice mare sărbătoare, nu se fac treburi gospodăreşti, nu se spală rufe, nu se face curăţenie în casă, ca să nu se atragă răul.

TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE SFÂNTA MARIA. În popor se spune că în această zi vor fi ascultate mai ales rugăciunile femeilor care vor să aibă copii, dar şi ale celor însărcinate, pe care Maica Domnului le va ajuta să aibă o naştere uşoară. Şi cei care vor să se căsătorească se pot ruga în această zi Maicii Domnului, ca să-şi găsească perechea potrivită.
   
TRADIȚII ȘI OBICEIURI DE SFÂNTA MARIA. În această zi, credincioşii ţin candelele aprinse în dreptul icoanei Fecioarei Maria şi împart din fructele toamnei pentru morţi.
    

Parteneri
x close