Antena 3 CNN Actualitate Relu Fenechiu, încă un mandat de arestare. Fostul ministru este deja în penitenciar, după condamnarea în dosarul ”Transformatorul”

Relu Fenechiu, încă un mandat de arestare. Fostul ministru este deja în penitenciar, după condamnarea în dosarul ”Transformatorul”

Relu Fenechiu, încă un mandat de arestare. Fostul ministru este deja în penitenciar, după condamnarea în dosarul ”Transformatorul”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Iun 2016   •   08:56

Tribunalul Prahova a dispus, vineri seară, emiterea de mandate de arestare preventivă, de 30 de zile, pentru fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu şi fostul director IT din Ministerul Justiţiei Ion Krech, informează agerpres.ro.

Este vorba de un dosar instrumentat de DNA Ploieşti, în care cei doi sunt acuzaţi de fapte de corupţie. 

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă. 

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Prahova, Fenechiu, care se află în executarea unei pedepse în dosarul "Transformatorul", este încarcerat la Penitenciarul Ploieşti, iar Krech se află în arestul IJP Prahova. 

Relu Fenechiu a fost adus joi la sediul DNA Ploieşti, din penitenciar, pentru a i se comunica faptul că este urmărit penal de procurorii DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă, în formă continuată, şi spălare de bani, fapte săvârşite în perioada în care era deputat

Pe 12 iulie 2013, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Transformatorul", la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată.

Citiți și Un ministru român a albit la o lună după ce "Transformatorul" l-a ars cu 5 ani de puşcărie

Dosarul ”Transformatorul”

Pe 30 ianuarie 2014, Relu Fenechiu şi fratele său, Lucian, au fost condamnaţi definitiv la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Transformatorul. Instanţa a mai dispus ca aceştia, alături de ceilalţi patru inculpaţi din dosar, să plătească în solidar peste 5,7 milioane de lei, reprezentând daune materiale către SISEE Moldova.

Relu Fenechiu a fost membru al PNL timp de 18 ani şi se afla la al treilea mandat de deputat în momentul condamnării. El a fost preşedintele PNL Iaşi din 2004, iar din 2008 a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel central.

De asemenea, Fenechiu a fost ministru al Transporturilor timp de şapte luni, până în iulie 2013, când s-a retras din această funcţie ca urmare a condamnării în primă instanţă în dosarul Transformatorul.

Fost MINISTRU, EXECUTAT SILIT. 4 case ale familiei sale, scoase la licitaţie de statul român

Din puşcărie, Relu Fenechiu îi învaţă pe deţinuţi "tainele" computerului

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close