Antena 3 CNN Actualitate Remus Cernea cere arborarea steagului gay pe clădirea Parlamentului: "Un gest simbolic care arată că autorităţile din România înţeleg şi îşi asumă drepturile omului"

Remus Cernea cere arborarea steagului gay pe clădirea Parlamentului: "Un gest simbolic care arată că autorităţile din România înţeleg şi îşi asumă drepturile omului"

Remus Cernea cere arborarea steagului gay pe clădirea Parlamentului: "Un gest simbolic care arată că autorităţile din România înţeleg şi îşi asumă drepturile omului"
Sursa foto: Foto:wikipedia.org
19 Mai 2014   •   13:32

Deputatul independent Remus Cernea a trimis o scrisore aleşilor prin care cere ca steagul gay să fie arborat pe clădirea Palatului Parlamentului. Se pare că victoria Conchitei Wurst în finala Eurovision l-a determinat pe deputat s-o invite în România, pentru a participa la Parada Gay din 7 iunie.

Deputatul independent a afirmat, într-o intervenţie telefonică la "Se întâmplă în România", că arborarea steagului curcubeu cu prilejul evenimentelor Gay fest ori Gay Pride este o practică tot mai întâlnită în Europa.

Politicianul este de părere că, în România, un astfel de gest ar indica că autorităţile înţeleg şi îşi asumă cu adevărat drepturile omului, care sunt şi drepturile persoanelor LGBT (acronimul care se referă la colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală şi transsexuală - n.r.).

"În România, în perioada 2 - 8 iunie, va avea loc Gay Fest. Cu acest prilej am propus Parlamentului şi Guvernului României să arboreze acest steag, în semn simbolic, că autorităţile din România înţeleg şi îşi asumă cu adevărat drepturile omului", a declarat Remus Cernea.


×
Subiecte în articol: Remus Cernea parada gay
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close