Remus Truică, SECHESTRU pe avere, pentru un prejudiciu de 35 de milioane de euro. Numele lui Udrea, în acelaşi dosar

de M.Z.    |    19 Mai 2015   •   12:50
Remus Truică, SECHESTRU pe avere, pentru un prejudiciu de 35 de milioane de euro. Numele lui Udrea, în acelaşi dosar Foto: Agerpres

Update 12.50 - Numele Elenei Udrea apare în Dosarul fraudei bancare în legătură cu controversatul credit luat în 2010, în care este acuzat şi Remus Truică.
 
Un denunţător, mai exact o angajată de la acea vreme e BRD, a povestit astăzi cum a luat Elena Udrea un credit de peste 3 milioane de euro.
 
Acum, funcţionarii sunt trimişi să alerge după semnătura lui Udrea.


Update 12.05 - Remus Truică a fost pus sub control judiciar şi are sechestru pe avere. 
 
Procurorii îi impută un prejudiciu de 35 de milioane de euro în dosarul fraudelor bancare. Truică a fost audiat în această dimineaţă la DIICOT. 
 
Procurorii îl suspectează de înşelăciune, spălare de bani şi pentru constituirea de grup infracţional organizat. 


Update 11.35 - Cele 35 de milioane de euro se referă doar la credite pe care le-a luat Remus Truică, direct sau prin interpuşi, mai exact credite pe care le-ar fi contractat în baza unor documente false o vânzătoare de la un magazin din Bucureşti sau chiar şoferul omului de afaceri care ar fi contractat 7 milioane de euro de la BRD.
 
Creditele însumate se ridică la circa 35 de milioane de euro şi toate ar fi fost luate prin documente false, susţin procurorii DIICOT.
 
Remus Truică nu este singurul care a beneficiat de astfel de sume uriaşe de bani din partea acestei bănci, ci şi alte persoane care au fost puse sub învinuire sau urmează să fie puse. Printre acestea, se numără Adrian Sârbu, Sorin Roşca Stănescu, Elena Udrea sau alţii care urmează să se prezinte la DIICOT în cursul săptămânii viitoare.

Citiţi şi Cum se ÎMBOGĂŢESC magnaţii. Cazul rechinului imobiliar Remus Truică

______________________________________

Ştirea iniţială 09.40

Omul de afaceri Remus Truică este audiat, marţi dimineaţă, la DIICOT în dosarul creditelor ilegale, cunoscut şi ca Dosarul Bancherilor.
 
Cunoscutul om de afaceri Remus Truică este acuzat, printre altele, de constituire de grup infracţional şi spălare de bani. Este un dosar cu un prejudiciu uriaş: 35 de milioane de euro. 
 
Numele lui Remus Truică apărea şi în primul dosar, mai exact în plângerea pe care a făcut-o BRD la DIICOT, dar în vremea Alinei Bica, ancheta s-a oprit la fraţii Creştin şi la câţiva directori de bancă ce ar fi acordat aceste credite în baza unor documente false.
 
Iată că la doi ani de la trimiterea acelui dosar în judecată, se extind cercetările şi Remus Truică este chemat la DIICOT pentru un prejudiciu de 35 de milioane de euro şi pus sub învinuire pentru acuzaţiile de constituire de grup infracţional organizat, înşelăciune, instigare la înşelăciune, dar şi instigare la abuz în serviciu.
 
La intrarea în sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), omul de afaceri nu a vrut să facă nicio declaraţie.
 
Audierile în acest caz se fac maraton. Dacă săptămâna trecută au fost aduşi Sorin Roşca Stănescu şi Adrian Sârbu, aflat în arest preventiv, astăzi vin şi şefi sau foşti şefi din cadrul băncii, cum ar fi Claudiu Cercel, Sorin Popa, Graţiela Gavrilescu - actual şef din BRD.
 
Ancheta nu se termină aici. Alte persoane importante vor fi audiate şi săptămâna viitoare, inclusiv un preşedinte de bancă, un francez care a fost preşedinte de bancă în România, în perioada în care s-au acordat aceste credite uriaşe pe documente pe care procurorii le consideră false, iar persoanele care au luat aceşti bani nu au plătit nicio rată.
 
Dosarul Bancherilor, trimis în instanţă în urmă cu doi ani, scoate la lumină şi alte nume grele. Omul de afaceri Adrian Sârbu şi jurnalistul Sorin Roşca Stănescu au fost audiaţi vineri la DIICOT. Cei doi ar fi luat credite, cu acte false, în valoare de 7 milioane de euro, pe care apoi nu le-au mai plătit. 
 
Adrian Sârbu şi Sorin Roşca Stănescu sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani. În 2008, patronul media ar fi luat un credit de 4 milioane de dolari şi ar fi girat cu un contract de mmanagement. 
 
Roşca Stănescu ar fi contractat, la aceeaşi bancă, un credit de trei miliioane de euro, pe care nu l-a mai plătit. 
 
 

x close