Antena 3 CNN Actualitate Scandal în ședința unde a fost audiat Avocatul Poporului. Renatei Weber i-a fost tăiat microfonul

Scandal în ședința unde a fost audiat Avocatul Poporului. Renatei Weber i-a fost tăiat microfonul

A fost scandal în ședința în care s-a discutat revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.

Scandal în ședința unde a fost audiat Avocatul Poporului. Renatei Weber i-a fost tăiat microfonul
Sursa foto: Hepta
de Vasile Marcu    |    16 Iun 2021   •   14:38

Cu o majoritate de voturi, comisiile reunite au adoptat, miercuri, revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber. Nu au existat voturi împotrivă sau abțineri. Aceasta va fi înaintată pentru dezbatere și vot final, plenului reunit. 

Imediat după anunțul potrivit căruia se aprobă schimbarea din funcție a acesteia, Renate Weber nu a mai putut oferi o reacție, deoarece i-a fost tăiat microfonul. 

Senatorii și deputații de la PSD au ieșit din sală, revoltați că propunerea nu a fost discutată și s-a trecut imediat la procedura de vot. 

”Eu acum mă întorc la birou, sau ce fac? Pe mine mă chemați la plen, sau nu? Că nu înțeleg!”, a fost întrebarea Renatei Weber imediat după ce ședința a luat sfârșit. 

”Eu chiar mă duc acasă, mă privesc în oglindă și cred că am funcționat cu demnitate în această funcție. E adevărat, pentru mine, drepturile și libertățile sunt ceva sfânt. Și nu o să abdic niciodată de la ele, pentru că nu am făcut asta niciodată în viața mea. Și nu mă refer la drepturile și libertățile mele, ci ale celorlalți”, a mai declarat Avocatul Poporului în fața presei. 

Renate Weber, despre miza înlocuirii sale din funcția de Avocat al Poporului: "Am fost hărțuită"

Cu privire la schimbarea sa, Renate Weber a declarat că nu îşi poate explica acţiunile contestatarilor săi, deoarece funcția nu are "atâta putere cât ar putea cineva să creadă", fiind, mai degrabă, una de mediere.

La rândul său, președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că se va adresa Comisiei Europene și va sesiza Curtea Constituțională în cazul în care coaliția de guvernare o va revoca din funcție. 

Renate Weber a atacat în mai multe rânduri ordonanțele de urgență ale Guvernului

Grupurile parlamentare ale coaliţiei de guvernământ au solicitat revocarea din funcţie a Renatei Weber, după ce aceasta a atacat în mai multe rânduri, la Curtea Constituţională, o parte din ordonanţele de urgenţă ale guvernului. Acţiunile lui Renate Weber au pus în dificultate Executivul, mai ales după expirarea Stării de Urgenţă.  

Ludovic Orban a atacat-o dur pe Renate Weber, acuzând-o că se comportă "ca un avocat al PSD şi nu ca un Avocat al Poporului".  

×
Subiecte în articol: Renate Weber avocatul poporului
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close