Antena 3 CNN Actualitate Renate Weber, demersuri pentru schimbarea procedurilor poliţiştilor de imobilizare şi încătuşare

Renate Weber, demersuri pentru schimbarea procedurilor poliţiştilor de imobilizare şi încătuşare

Avocatul Poporului, Renate Weber face demersuri pentru schimbarea procedurilor poliţiştilor de imobilizare şi încătuşare.

Renate Weber, demersuri pentru schimbarea procedurilor poliţiştilor de imobilizare şi încătuşare
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    19 Mai 2021   •   21:51

Asta după ce un bărbat a fost ucis de un poliţist în judeţul Argeş, în timpul unei imobilizări. Agentul i-a pus piciorul pe gât şi l-a asfixiat.

Avocatul Poporului a cerut Ministerului Afacerilor Interne inclusiv programele şcolare ale şcolilor de poliţie şi Academiei de Poliţie.

"Lucrurile trebuie să se schimbe inclusiv în programa lor, că este vorba de academie, de şcolile de Poliţie. Procedurile trebuie să fie în aşa fel făcute încât să-i ofere şi posibilitatea poliţistului de imobilizare, dar şi persoanei care este imobilizată şansa de a nu fi rănit şi sub nicio formă să nu-şi piardă viaţa", a declarat Renate Weber.

"Nu e normal ca o persoană să moară în timp ce e imobilizată de poliţie. Scopul nu e acesta. Scopul e să-l imobilizăm. Dar aşa ceva este inadmisibil. Se pare că  aceste proceduri sunt depăşite sau nu sunt folosite corect de cei care le pun în aplicare.

Mă gândesc că trebuie schimbată toată procedura pentru că poliţistul trebuie să ţină cont de persoană de greutate, de vârstă. Nu se poate să omorî un om pentru că refuză să se legitimeze sau că pentru că refuză să părăsească o zonă. Este inadmisibil. Procedurile astea trebuie schimbate. Nu e normal", a adăugat Ion Ionescu, consilierul Avocatului Poporului.

×
Subiecte în articol: Renate Weber politisti
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close