x close

Renate Weber, europarlamentar PNL: Problema la Roşia Montană nu este neapărat folosirea cianurii, ci mărimea proiectului

de A.M.P    |    09 Sep 2013   •   17:24

Europarlamentarul PNL,  Renate Weber, a declarat în ediţia de duminică a emisiunii "Punctul de întâlnire" că problema la Roşia Montană "nu este neapărat folosirea cianurii, ci mărimea proiectului", aceasta subliniind că este imposibil ca solul din zonă să nu fie afectat din moment ce "pui 20 de tone de explozibil acolo, în fiecare zi".

"E foarte uşor să vină cineva şi să spună că se foloseşte şi în Finlanda şi în Norvegia. Sigur că da, dar vorbim despre proiecte care sunt probabil de 300 de ori mai mici. Aici mărimea este cea care îngrijorează. (...) Dacă tu vrei să pui 20 de tone de explozibil în fiecare zi acolo, chiar vrei să mă convingi pe mine, împotriva studiului făcut de Academia Română, că solul acela nu va fi afectat? Ba da, va fi afectat", a spus Renate Weber.

Ecaterina Andronescu: Proiectul Roşia Montană, posibil o speculaţie pe bursă. Ipoteza, susţinută şi de Renate Weber

Invitată în aceeaşi emisiune, senatorul Ecaterina Andronescu a pledat pentru folosirea unor "tehnologii curate" în Roşia Montană, chiar dacă costurile vor fi mai mari.

"Viaţa oamenilor este nepreţuită", a afirmat Ecaterina Andronescu.Opozantă a proiectului de exploatare la Roşia Montană, Renate Weber a clarificat totuşi de ce nu se alătură manifestanţilor. "Am primit nenumărate invitaţii să mă alătur acestor proteste. Dar eu cred că acum, fiind om politic, ar fi imoral să fiu acolo alături de ei, pentru că acesta este protestul lor", a spus Weber.

Cu toate acestea, europarlamentarul şi-a exprimat bucuria vizavi de protestele din ţară privind Roşia Montană.

"Îmi creşte inima când văd aceste proteste. De ce? Pentru că mi se pare că asistăm la o reafirmare a spiritului civic în România", a spus europarlamentarul.Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati