Antena 3 CNN Actualitate Renate Weber îi răspunde lui Ludovic Orban: ''Insultă și se joacă cu cuvintele!''

Renate Weber îi răspunde lui Ludovic Orban: ''Insultă și se joacă cu cuvintele!''

Avocatul Poporului, Renate Weber, a comentat, miercuri, în exclusivitate la Antena 3, declaraţia făcută astăzi de Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă.

Renate Weber îi răspunde lui Ludovic Orban: ''Insultă și se joacă cu cuvintele!''
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    17 Mar 2021   •   19:57

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că Renate Weber a pus în pericol viaţa cetăţenilor şi doreşte un alt Avocat al Poporului, ''fără ştampilă de partid”.

„Ideea e să susținem un candidat la funcția de Avocat al Poporului care să nu fie partizan politic, care să aibă o carieră în domeniul respectării drepturilor omului, să aibă studii juridice solide, fără să aibă o ștampilă de partid. O să discutăm mai multe propuneri, că e normal să formuleze mai multe propuneri. Când vom avea o soluţie, o vom decide şi o vom anunţa public. A pus în pericol viaţa şi sănătatea cetăţenilor, că a considerat spitalele şi cadrele medicale centre de detenţie. Să vă mai spun de mulţimea de acţiuni, după părerea mea, care au ieşit din cadrul constituţional şi legal?'', a declarat Ludovic Orban.

Într-o intervenţie telefonică în emisiunea ''Punctul de întâlire'', Renate Weber a criticat declaraţia făcută de fostul premier al României.

''E mare păcat când un preşedinte de partid şi un om care are o asemenea funcţie în stat şi este preşedintele Camerei Deputaţilor, deci este a treia poziţie în demnităţile publice din statul român, se joacă pur şi simplu cu cuvintele. Nu mai spun că insultă, dar se joacă în acest moment cu nişte cuvinte, pentru că de fapt, reproşul pe care mi-l făcuseră cel puţin acum câteva luni de zile, era acela, că am atacat la Curtea Constituţională nişte legi şi ordonanţe de urgenţă care erau de multă vreme în vigoare în România şi prin asta aş fi pus în pericol viaţa oamenilor, ceea ce, ieraţi-mă, dar este chiar năucitor. Să nu mai vorbim de faptul că la Curtea Constituţională acele acţiuni pe care noi le-am făcut anul trecut în perioada stării de urgenţă, apoi a stării de alertă, deci acele acţiuni au fost admise cu unanimitate de voturi, deci, cum să spui, Doamne fereşte, că Avocatul Poporului a pus în pericol viaţa oamenilor?'',  a spus Avocatul Poporului, Renate Weber.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close