Antena 3 CNN Actualitate Renate Weber, replică pentru ministrul de Interne: Când Avocatul Poporului intervine nu cred că cineva ar trebui să facă declarații ca cele ale lui Vela

Renate Weber, replică pentru ministrul de Interne: Când Avocatul Poporului intervine nu cred că cineva ar trebui să facă declarații ca cele ale lui Vela

Avocatul Poporului, Renate Weber, i-a răspuns ministrului de Interne, Marcel Vela, care a spus că face "un spectacol ieftin".

Renate Weber, replică pentru ministrul de Interne: Când Avocatul Poporului intervine nu cred că cineva ar trebui să facă declarații ca cele ale lui Vela
Sursa foto: foto: captura Antena 3
30 Apr 2020   •   19:35

„Ce să fac...? Să comentez spusele domnului Vela? Vă spun un singur lucru. Avocatul Poporului are nu doar datoria, ci obligația de a veghea la respectarea drepturilor și libertăților constituționale. Noi facem parte din autoritățile constituționale care trebuie să se uite inclusiv la felul în care sunt limitate unele drepturi, exercițiul acestora. Trebuie să fim convinși că se face în conformitate cu Constituția României.

Când Avocatul Poporului intervine, solicitând respectarea Constituției, nu cred că cineva, cu atât mai puțin cineva care are o funcție de autoritate, mai ales în acest moment, ar trebui să facă declarații ca cele ale domnului ministru Vela”, a spus Renate Weber la Antena 3.

Declarațiile lui Marcel Vela:

„Cetățenii au fost responsabili, au înțeles, au fost atenți, și s-au conformat regulilor, chiar dacă există un cetățean în România, pe nume Renate Weber, care se spune că e Avocatul Poporului, care ar fi vrut să nu fie aceste măsuri.

(...) Nu știu de ce face un spectacol ieftin sau mai sunt unii care ne-au dat și în judecată, atacând ordonanțele militare în instanță. Trebuie să știe telespectatorii că instanța de judecată s-a pronunțat, măsurile, normele, ordonanțele militare sunt absolut legale", a spus Marcel Vela, miercuri seară, la Realitatea Plus.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close