Antena 3 CNN Actualitate România poate renegocia Planul de Rezilienţă de la Bruxelles. Cum pot fi salvate milioanele de euro de la Uniunea Europeană

România poate renegocia Planul de Rezilienţă de la Bruxelles. Cum pot fi salvate milioanele de euro de la Uniunea Europeană

Deşi până acum nu am fost în stare să cheltuim niciun ban din cei veniţi prin PNNR, Uniunea Europeană este gata să ne ajute şi să ne dea posibilitatea să renegociem condiţiile, aşa încât să nu pierdem sumele de acolo.

România poate renegocia Planul de Rezilienţă de la Bruxelles. Cum pot fi salvate milioanele de euro de la Uniunea Europeană
de Mădălina Mihalache    |    17 Mai 2022   •   16:02

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a făcut anunţul că există posibilitatea de optimizare a PNNR-ului deja aprobat. 

Este o poziţie din partea unui înalt oficial de la nivelul executivului european, vicepreşedinte al Comisiei Europene, comisar pentru Comerţ, Valdis Dombrovskis, care iată spune că statele membre UE ar putea să îşi modifice planurile naţionale. 

Deocamdată oficialul european vorbeşte despre componenta pe energie, în condiţiile în care preţurile au crescut foarte mult având în vedere războiul din Ucraina, în condiţiile dependenţei de gazul rusesc.

Potrivit lui Dombrovskis, statele ar putea să îşi modifice planurile de redresare şi rezilienţă, ceea ce a cerut de altfel şi noul executiv de la Bucureşti, nemulţumiţi de ce au prevăzut în PNNR cei din precedentul executiv.  

Au cerut, mai ales cei din PSD, optimizarea PNNR şi acum, social-democraţii spun că această poziţie a oficialului european este doar un pas pentru renegocierea întregului plan.

Oficialii de la Bucureşti se aşteaptă să fie de acord Comisia Europeană şi cu renegocierea acelui procent de 9,4 % din PIB, în care ar trebui să ne încadrăm pentru cheltuielile cu pensii până în anul 2070. 

×
Subiecte în articol: PNNR
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close