Antena 3 CNN Actualitate BEC a aprobat cererea PMP: Voturile nule se vor renumăra

BEC a aprobat cererea PMP: Voturile nule se vor renumăra

Voturile nule din Argeș se vor renumăra, în urma unei contestații a Partidului Mișcarea Populară, care a obținut 4,98% dintre voturi.

BEC a aprobat cererea PMP: Voturile nule se vor renumăra
de Laura Dinu    |    11 Dec 2020   •   11:20

Reprezentanții a trei partide, respectiv Partidul Mișcarea Populară, Partidul Național Liberal dar și cei ai Partidului Social Democrat al muncitorilor din Argeș au contestat numărul voturilor declarate nule. 

Inițial, au făcut această contestație la Biroul Electoral Județean, care și-a declinat competența către Biroul Electoral Central.

Astfel, în urma unei ședințe, cei de la BEC au decis să admită renumărarea voturilor nule în întreg județul Argeș. Cu alte cuvinte, astăzi se va întruni o comisie, din care vor face parte și reprezentanți ai celor trei partide care au contestat, care va verifica toate voturile declarate nule, respectiv 3,131 pentru Camera Deputaților, și 2,752 pentru Senat. Toate acestea vor trece prin mâinile celor din comisie, care vor verifica dacă sunt, într-adevăr, nule. 

În contenstațiile depuse, reprezentanții partidelor s-au plâns că, de fapt, aceste voturi ar fi fost exprimate în favoarea formațiunilor lor, însă nu ar fi fost numărate sau gestionate corect. 

×
Subiecte în articol: PMP
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close