Antena 3 CNN Actualitate Reorganizarea ANAF, amânată din cauza unei decizii a Curţii de Apel Galaţi

Reorganizarea ANAF, amânată din cauza unei decizii a Curţii de Apel Galaţi

Reorganizarea ANAF, amânată din cauza unei decizii a Curţii de Apel Galaţi
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Iul 2011   •   10:46
Planurile de reorganizare a ANAF ale lui Sorin Blejnar au fost date peste cap. Curtea de Apel Galaţi a suspendat un ordin al preşedintelui ANAF referitor la structura organizatorică a Gărzii Financiare, scriu cei de la Jurnalul Naţional. Asta înseamnă că, pâna la soluţionarea definitivă a procesului, funcţionarii publici scapă de teama că vor fi daţi afară şi nu vor mai fi testaţi profesional.

Sorin Blejnar s-a trezit în situaţia de a nu-şi putea duce planurile de reorganizare la bun sfârşit după ce o persoană fizică a cerut în instanţă suspendarea ordinului şefului ANAF privind reorganizarea insituţiei. Curtea de Apel Galaţi a admis cererea, însă deocamdată magistraţii nu şi-au motivat decizia.

Avocatul reclamantului a trimis deja o înştiinţare către ANAF în care cere să fie suspendate probele examenului de testare profesională. Până la soluţionarea dosarului, Sorin Blejnar nu va mai putea emite decizii de eliberare sau numire în functie.

Anul trecut, ANAF a anunţat că va prelua toate atribuţiile Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Gărzii Financiare, care vor fi desfiinţate şi transformate în structuri sau departamente fără personalitate juridică. Această reorganizare presupune reduceri de personal. Sorin Blejnar anunţa atunci că disponibilizările se vor face în baza unor testări profesionale.
 


×
Subiecte în articol: Sorin Blejnar ANAF Curtea de Apel Galați
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close