Antena 3 CNN Actualitate Repartitoarele de căldură vor deveni obligatorii în România, până în această iarnă

Repartitoarele de căldură vor deveni obligatorii în România, până în această iarnă

Repartitoarele de căldură sau contoarele pentru energie termică vor devenii obligatorii, până la începutul iernii următoare, pentru toate apartamentele racordate la rețeaua de termoficare.

Repartitoarele de căldură vor deveni obligatorii în România, până în această iarnă
Sursa foto: Techem
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iul 2021   •   16:29

Repartitoarele vor deveni obligatorii doar pentru apartamentele racordate la rețeaua de termoficare, nu și celor care au trecut la centrale termice pe gaz.

Persoanele care nu își vor monta contoare sau reoartitoare riscă amenzi cuprinse între 500 și 1000 de lei.

"Nu cred că există posibilitatea ca într-un termen așa de scurt să se realizeze o lucrare așa de amplă. Nici nu ar fi sănătos, când toate firmele ar fi solicitate să aibă o astfel de activitate ar exploda prețurile. În lipsa unui astfel de sistem oamenii nu cuantifică importanța respectivei forme de energie și se face risipă", declară președintele Asociației Energia Inteligentă, Dumitru Chispliță, conform Digi24.

Cât costă montarea repartitoarelor

Prețul care ar trebui scos din buzunare pentru montarea unui repartitor este între 70 și 100 de lei.

În funcție de numărul de camere prețul final suportat de consumator poate crește, fiind necesar câte un repartitor pentru fiecare calorifer .

Pentru pentru montarea de repartitoare într-un apartament cu două camere, un consumator ar trebui să scoată din buzunar o sumă cuprinsă 280 și 400 de lei.

Avantajele montării de repartitoare

Deși părerile locatarilor sunt împărțite, administratorii de bloc văd totuși avantaje în impunerea obligativității montării reparititoarelor. 

 "În 40-60% se face economie montând aceste repartitoare de căldură, am o scară cu 19 apartamente unde plătesc în jur de 3200 lei agentul termic și la o scară cu repartitoare plătesc 1200-1400", spune Eugen Berceanu, administrator de bloc, condorm Digi24

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close