Antena 3 CNN Actualitate Repatrierea jandarmilor şi a poliţiştilor români din Kosovo s-a finalizat în prima zi de Crăciun

Repatrierea jandarmilor şi a poliţiştilor români din Kosovo s-a finalizat în prima zi de Crăciun

Repatrierea jandarmilor şi a poliţiştilor români din Kosovo s-a finalizat în prima zi de Crăciun
Sursa foto: Foto: INTACT Images
25 Dec 2011   •   19:08

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a anunţat că jandarmii şi poliţiştii români a căror misiune s-a încheiat în Kosovo au fost repatriaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Aeronava acestora a aterizat în Cazarma Băneasa fără probleme deosebite, informează Mediafax.
   
"În aplicarea Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) din 26 septembrie 2011 privind dezangajarea efectivelor de poliţie şi jandarmi aflate în Misiunea EULEX Kosovo şi în baza Ordinului ministrului Administraţiei şi Internelor, efectivele Detaşamentului de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române au început deplasarea cãtre România, în cursul zilei de sâmbătă, 24 decembrie", a informat Biroul de presă al MAI.
   
În 26 septembrie, CSAT a decis retragerea celor 178 de jandarmi şi poliţişti români din Kosovo, odatã cu terminarea turului de serviciu, programată pentru luna decembrie.
   
"CSAT a analizat Raportul privind prezenţa României cu jandarmi şi poliţişti în Kosovo şi a hotărât retragerea celor 178 de jandarmi şi poliţişti români, odată cu terminarea turului de serviciu, programată pentru luna decembrie. Detaliile acţiunii de retragere vor fi stabilite în coordonare cu partenerii europeni", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close