Antena 3 CNN Actualitate Repetiţia generală pentru parada de 1 Decembrie a fost ANULATĂ

Repetiţia generală pentru parada de 1 Decembrie a fost ANULATĂ

Repetiţia generală pentru parada de 1 Decembrie a fost ANULATĂ
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    27 Noi 2012   •   15:12
Update 15:00- Repetiţia generală pentru parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf, programată a se desfăşura miercuri, începând cu ora 11,00, a fost anulată, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Oficiali ai MApN au precizat că repetiţiile vor avea loc doar pe terenul de instrucţie al Armatei din zona Ghencea, informează Agerpres.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, în debutul şedinţei de Guvern, că nu este de acord ca miercuri să se desfăşoare o nouă repetiţie pentru defilarea de 1 Decembrie, întrucât Bucureştiul ar fi blocat din nou, scrie Agerpres.

Premierul a menţionat că repetiţiile pentru defilare ar putea fi efectuate seara sau noaptea, astfel încât traficul din Capitală să nu fie afectat.

"Domnilor miniştri, le transmiteţi trupelor că eu nu-i mai las să facă pregătiri. Ieri (luni -n.r.) ne-au cam înjurat bucureştenii, deşi ştiau că aşa o să se întâmple. Gata! Fără (repetiţii -n.r.). Le fac seara, noaptea, dar nu în timpul zilei că blocăm oraşul. Din păcate, asta este situaţia. Până nu o să găsim o soluţie prin care, în momentul repetiţiilor pentru defilare, să avem o soluţie logistică, de infrastructură, de deblocare a oraşului, nu are rost. Le uraţi din partea mea tuturor celor care defilează să ţină bine minte pe unde trec şi ce fac, dar nu mai putem bloca mâine din nou oraşul. Ştiu că şi mâine era din nou o repetiţie, mâine nu mai ieşeam din oraş că ne luau bucureştenii cu furcile. E foarte bine şi mă bucur că aveţi pregătirile făcute pentru sâmbătă. Repetiţii seara, noaptea", a spus premierul.

Victor Ponta le-a recomandat organizatorilor paradei militare să găsească o soluţie, inclusiv inspirându-se din modul în care Franţa, Marea Britanie sau SUA gestionează astfel de evenimente.

"Vedeţi cum fac francezii, englezii, americanii. La Londra ştiu că fac seara repetiţiile. Până avem şi noi arterele alea să nu blocheze Capitala, faceţi altfel. Găsiţi o soluţie pentru că tot ceea ce apare ca o bucurie pe o parte, se strică pe partea cealaltă, când stai în maşină ca să ajungi la serviciu", a mai spus Ponta.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close