Antena 3 CNN Actualitate Reportaj cu camera ascunsă! Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti nu respectă normele de igienă - VIDEO

Reportaj cu camera ascunsă! Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti nu respectă normele de igienă - VIDEO

Instituţiile publice sunt primele care nu respectă normele de ingienă impuse de autorităţi! Hârtia igenică, chiar şi săpunul, au ajuns să fie un lux în unele dintre acestea. Spre exemplu, cei care trec pragul Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti nu vor găsi nici măcar apă caldă la baie, cu atât mai puţin alte produse de igienă personală. Situaţia pare trasă la indigo, în mod ironic, şi la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti.

Reportaj cu camera ascunsă! Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti nu respectă normele de igienă - VIDEO
Sursa foto: Antena 3
10 Mar 2020   •   17:03

Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti, frecventată des de persoane în vârstă,  mai vulnerabile la posibile infestări, stă foarte prost la capitolul igienă. Toalete nu sunt dotate cu produse sanitare de bază, care să asigure igiena minimă necesară.

''Apa caldă nu funcţioneză, doar apa rece. Săpun nu există şi nici măcar hârtie igenică. Cei care vor să îşi asigure o igienă corespunzătoare trebuie să îşi aducă toate aceste produse de acasă'', a spus Roana Rotaru, reporter Antena 3.

Nici măcar pentru proprii salariaţi, conducere Casei de Pensii a Municipiului Bucureşti nu ia toata măsurile igienico-sanitare recomandate.

La Casa de Asigurări de Sănătate a Muncipiului Bucureşti unii salariaţi poartă atât mască de protecţie, cât şi mânuşi chirugicale. La toaletă nu există însă hârtie igienică sau prosoape de hârtie pentru public.

La administraţia sectorului 1 a Finanţelor Publice coada la registratură este până la uşă. Cu toate acestea salariatele nu poartă mască de protecţie.

''Dintre instituţiile vizitate până acum, ANAF sta cel mai bine la capitolul igienă. Oferă contribuabililor săpun să se spele dar şi hârtie igienică. Lipsesc însă prosoapele de hârtie'', a remarcat reporterul Antena 3.

Angajatorii sunt însă obligaţi prin lege să ia toate măsurile care se impun pentru prevenirea infectării angajaţilor, cu noul coronavirus – COVID -19.

În caz contrar, angajatorii riscă amenzi usturătore de până la 6.000 de lei.

Reportaj cu camera ascunsă! Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti nu respectă normele de igienă

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close