Antena 3 CNN Actualitate Reportaj "În premieră": Cei 20 de servitori de la Palatul Elisabeta

Reportaj "În premieră": Cei 20 de servitori de la Palatul Elisabeta

Reportaj "În premieră": Cei 20 de servitori de la Palatul Elisabeta
Sursa foto: Foto: INTACT Images
30 Sep 2011   •   22:01

Pentru ei, traiul la palat e rutină. La serviciu fac reverenţe, gătesc dupa reţete princiare şi şterg praful de pe obiecte care au făcut istorie. Sunt cei 20 de oameni pentru care Palatul Elisabeta este un loc de muncă. 20 de români obişnuiţi, care au câştigat încrederea familiei regale. Viaţa la palat i-a schimbat în asemenea măsura, încât nici nu mai vor să audă de un alt loc de muncă. Un reportaj realizat de echipa emisiunii "În premieră".

Cand s-au angajat la palat, multi dintre ei nici nu stiau prea bine cine este Regele MIhai. Perspectiva de a lucra pentru familia regala i-a incantat insa atat de mult, incat au trecut peste toate emotiile atunci cand au venit la interviu.

Ca sa lucreze la Palatul Elisabeta au fost nevoiti sa invete cum se face o reverenta, cum trebuie sa te adresezi membrilor familiei regale, care sint regulie stricte de protocol si obiceiurile casei.

Dupa ani de munca, unii dintre ei au ajuns sa stapaneasca micile secrete ale Palatului Elisabeta.

Astazi, personalul casei regale se pregăteste pentru o sarbatoare. Aseaza la milimetru farfuriiile, scaunele, tacamurile si invitatiile, isi imbraca uniformele si fac ultimele retusuri. Viata la palat i-a invatat sa fie perfectionisti, politicosi, ordonati si mandri de locul lor de munca.

Pentru oamenii din umbra regelui, onoarea de a lucra la familia regala, valorează mai mult decât orice sumă de bani.
Ii puteti cunoaste pe cei 20 de romani obisnuiti care il servesc pe rege, duminica, ora 21, la emisiunea "În premieră", de la Antena 3.

 


×
Subiecte în articol: In premiera Palatul Elisabeta angajati
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close