Antena 3 CNN Actualitate Reprezentanţii Ministerului Educaţiei discută cu sindicaliştii despre concedierile anunţate în domeniu

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei discută cu sindicaliştii despre concedierile anunţate în domeniu

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei discută cu sindicaliştii despre concedierile anunţate în domeniu
05 Ian 2010   •   08:38

Sindicaliştii din Educaţie şi reprezentanţii Ministerului încep, marţi, discuţiile după ce Executivul a anunţat că va desfiinţa 15.000 de posturi în domeniu. Nemulţumite, cadrele didactice au anunţat deja că se gândesc la declanşarea unei greve. Dezbaterile au loc la Ministerul Educaţiei, începând cu ora 10:00.

Profesorii sindicalişti nu cred că întâlnirea cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, va avea o finalitate bună, din moment ce Executivul a decis reducerea a 15.000 de posturi fără să-i fi consultat în prealabil. În aceste condiţii, protestele profesorilor par a fi iminente.

Pentru a linişti spiritele, reprezentanţii Ministerului spun că disponibilizările vor viza doar suplinitorii şi pensionarii. Totul, pentru eficientizarea cheltuielilor în sistemul de Învăţământ.

Numărul maxim de posturi finanţate pentru învăţământul preuniversitar de stat în 2010 a fost micşorat cu 10% faţă de nivelul aprobat în 2008, ceea ce înseamnă o reducere de peste 33.000 de posturi.

Măsura urmează să fie aplicată în două etape, până la 31 august şi până la 31 decembrie 2010. Reducerea de posturi a fost făcută prin ordonanţă de urgenţă aprobată înainte de Crăciun de Guvernul Boc patru, în prima şedinţă de la învestirea în funcţie.




Antena 3

×
Subiecte în articol: educatie minister sindicate
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close