Antena 3 CNN Actualitate Reprezentanţii protestatarilor din Piaţa Universităţii, faţă în faţă cu politicienii pentru a discuta despre Roşia Montană. Se anunţă o zi agitată

Reprezentanţii protestatarilor din Piaţa Universităţii, faţă în faţă cu politicienii pentru a discuta despre Roşia Montană. Se anunţă o zi agitată

Reprezentanţii protestatarilor din Piaţa Universităţii, faţă în faţă cu politicienii pentru a discuta despre Roşia Montană. Se anunţă o zi agitată
de O.P.    |    26 Sep 2013   •   05:31

Discuţiile pe tema Roşia Montană continuă şi astăzi. Comisia specială pentru Roşia Montană se întîlneşte, la Palatul Parlamentului, cu reprezentanţii protestatarilor din Piaţa Universităţii. Două ONG-uri si 17 persoane s-au înscris pînă acum pentru un dialog cu cei din comisie.

În cele cîteva ore petrecute ieri la Roşia Montană, comisia a stat de vorbă cu reprezentanţi ai comunităţii locale şi ai minerilor, dar şi ai ONG-urilor.  Discuţiile au fost însă marcate de scandal: deputatul Remus Cernea a fost huiduit şi îmbrâncit de mineri la Roşia Montană. Unul dintre cei mai vocali opozanţi ai proiectului de exploatare minieră, Cernea a fost salvat de jandarmi din mijlocul mulţimii furioase.

Iar pe seară, a venit rîndul opozanţilor proiectului de exploatare să-şi dea în petec: i-au blocat pe membrii comisiei într-un restaurant din Cîmpeni. Parlamentarii au reuşit să plece abia după intervenţia jandarmilor.

Scandalul a început în momentul în care deputatul Remus Cernea, venit pe cont propriu la Roşia Montană, a vrut să participe la discuţiile dintre comisia parlamentară şi sindicaliştii minerilor. Cernea, cunoscut pentru opiniile sale anti exploatare, a fost huiduit de localnici.

Minerii îl acuză pe Remus Cernea că a venit la Rosia Montană doar ca sa agite spiritele.

Un alt moment delicat a avut loc pe seară, în Cîmpeni. Membrii comisiei parlamentare au fost blocaţi în curtea unui restaurant de aproape 1.000 de opozanţi ai proiectului.

Parlamentarii au reuşit să plece pînă la urmă, cu ajutorul jandarmilor.

×
Subiecte în articol: Rosia Montana proteste rosia montana
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close