Antena 3 CNN Actualitate Restituire taxă auto: S-a prelungit cu încă cinci ani perioada de rambursare a banilor

Restituire taxă auto: S-a prelungit cu încă cinci ani perioada de rambursare a banilor

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care prevede prelungirea cu 5 ani a termenului până la care contribuabilii pot depune cererile de restituire a sumelor reprezentând taxa specială, taxa de poluare pentru autovehicule şi timbrul de mediu.

Restituire taxă auto: S-a prelungit cu încă cinci ani perioada de rambursare a banilor
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    29 Iun 2022   •   20:21

Conform unui comunicat al Guvernului, "actul normativ prevede prelungirea cu 5 ani a termenului până la care contribuabilii pot depune cererile de restituire a sumelor reprezentând taxa specială, taxa de poluare pentru autovehicule şi timbrul de mediu".

"Măsura era necesară având în vedere că legislaţia naţională trebuie armonizată principiilor Uniunii Europene în materie de restituire a taxelor încasate cu încălcarea dreptului unional", arată sursa citată.

Prelungire cu 5 ani a termenului de depunere a cererilor de restituire a taxelor speciale, de poluare pentru autovehicule

Potrivit legislaţiei, românii au avut termen de doar un an - între 7 august 2017 şi 31 august 2018 - pentru depunerea cererilor de restituire, în condiţiile în care, pentru restituirea creanţelor fiscale, dreptul de a le solicita se poate exercita în termen de 5 ani, precizează Executivul. 

×
Subiecte în articol: poluare taxa auto taxă specială
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close