Antena 3 CNN Actualitate Restricţii într-o localitate cu 0 cazuri COVID! Prefectura dă vina pe DSP, care a comunicat date eronate!

Restricţii într-o localitate cu 0 cazuri COVID! Prefectura dă vina pe DSP, care a comunicat date eronate!

Prefectura Dâmbovița acuză Direcția de Sănătate Publică de furnizarea de date eronate privind incidența cazurilor de COVID-19 într-o localitate, în baza cărora s-au impus o serie de restricții. În realitate, nu exista niciun caz de covid acolo."Erori de genul celor înregistrate în comunicarea de ieri sunt de neînțeles și inacceptabile”, spun reprezentanţii Prefecturii.

Restricţii într-o localitate cu 0 cazuri COVID! Prefectura dă vina pe DSP, care a comunicat date eronate!
de Dana Musceleanu    |    27 Oct 2020   •   14:15

Într-un comunicat de presă transmis marți, Prefectura Dâmbovița spune că în urmă cu o zi, în baza datelor eronate furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat o decizie prin care se constata o rată cumulată a incidenței cazurilor în comuna Vârfuri de 2,72/1.000 locuitori, astfel că au fost impuse mai multe măsuri, inclusisv purtarea măștii și în spațiile deschise.

Restricţii la 0 cazuri COVID!

"Întrucât până în acest moment, nu a apărut în spațiul public nicio comunicare oficială din partea D.S.P. Dâmbovița prin care această instituție să-și asume eroarea impardonabilă, informăm opinia publică că această eroare a existat, că în raportarea centralizată a D.S.P. Dâmbovița din data de 26.10.2020 cazurile active aferente localității Vișinești au fost raportate localității Vârfuri, iar în fapt pe raza localității Vârfuri nu este înregistrat niciun caz activ de COVID-19.

Instituția Prefectului, dar și C.J.S.U. Dâmbovița sunt instituții care, în gestionarea măsurilor de creștere a capacității de răspuns împotriva pandemiei de COVID-19, își bazează deciziile pe datele furnizate de către D.S.P. Dâmbovița, iar erori de genul celor înregistrate în comunicarea de ieri sunt de neînțeles și inacceptabile, a transmis Prefectura.

Marți, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a revocat decizia prin care au fost introduse restricții în localitatea Vârfuri.

Municipiul Târgovişte intră în scenariul roşu

Ca urmare a atingerii unei incidenţe de 3,5 cazuri la mia de locuitori, municipiul reşedinţă de judeţ al Dâmboviţei – Târgovişte intră în scenariul roşu. În acelaşi scenariu intră şi localitatea Aninoasa, care a atins o incienţă de 3,3.

De la începerea pandemiei, judeţul Dâmboviţa a înregistrat 5995 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.   
 

×
Subiecte în articol: Dambovita COVID-19 dsp prefectura
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close