Antena 3 CNN Actualitate Restricțiile intră din nou în vigoare. Ce măsuri pregătește guvernul

Restricțiile intră din nou în vigoare. Ce măsuri pregătește guvernul

Vechile restricţii intră din nou în vigoare de astăzi. Guvernul nu renunţă nici la certificatul verde la locul de muncă şi pregăteşte o campanie de promovarea a dozei booster a vaccinului anti Covid. Dacă legea nu va fi votată prea curând, guvernanţii ar putea veni cu noi restricţii.

Restricțiile intră din nou în vigoare. Ce măsuri pregătește guvernul
Sursa foto: Antena3
de Radu Tiliță    |    01 Ian 2022   •   10:36

În noul an, parlamentarii nu renunță la restricții. Începând de astăzi, ne întoarcem la programul inițial de dinainte de sărbători și la obligațiile inițiale.

După programul prelungit de sărbători, magazinele, restaurantele, barurile și cafenelele vor avea din nou program redus de la ora 05.00 la 22.00. Toate acestea vor funcționa la capacitate de 50%, iar accesul se va face tot pe bază de certificat verde dacă doriți să luați masa în interior.

Nu se renunță nici la necesitatea certificatului verde la locul de muncă. Atât Nicolae Ciucă cât și Alexandru Rafila au vorbit despre necesitatea acestui document din cauza numărului mare de infectări. În cazul în care nu se votează favorabil cât mai rapid, se poate ajunge la un nou lockdown și la închiderea școlilor. 

Autoritățile au luat deja mai multe măsuri legate de capacitatea de testare, astfel încât să se poată detecta cât mai ușor persoanele infectate. Totodată, Guvernul pregătește o campanie mai intensă de promovare a dozei booster pentru ca românii să își administreze doza a treia.

Astfel de restricții se iau la nivel european, nu doar în țara noastră, iar specialiștii cred că în luna ianuarie vom ajunge la un număr foarte mare de infectări!

×
Subiecte în articol: noi restricții
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close