Antena 3 CNN Actualitate Restructurări doar pe hârtie. Secretar de stat la Economie transformat în consilier

Restructurări doar pe hârtie. Secretar de stat la Economie transformat în consilier

Restructurări doar pe hârtie. Secretar de stat la Economie transformat în consilier
Sursa foto: Foto: Video News
18 Iul 2010   •   18:39

Nimeni nu scapă de restructurare, promite premierul. Emil Boc se laudă că a redus posturile în aparatul central. Realitatea este cu totul alta. Tudor Şerban, fost secretar de stat la ministerul Economiei disponibilizat în urma ultimei restructurări, a fost angajat pe un alt post, cel de consilier al lui Adriean Videanu. Un pas înainte aşadar. Calitate în care a luat parte la videoconferinţa cu prefecţii.

Tudor Şerban şi-a pierdut postul de secretar de stat în urmă cu doar patru zile, împreună cu alţi 16 angajaţi pe posturi similare. El a apărut însă la videoconferinţa cu prefecţii ţinută de premierul Emil Boc. Iniţial, biroul de presă al Guvernului a precizat că Şerban este în preaviz. La nici o jumătate de oră, o a doua înştiinţare anunţa presa că Tudor Şerban a devenit consilierul ministrului Adriean Videanu.

Şi nu este singurul caz. Trei secretari de stat au fost mutaţi de la un minister la altul doar ca să nu îşi piardă funcţiile. Exemple de acest gen sunt şi în ţară. La Vaslui fostul subprefect Traian Huluta a devenit director al Cancelariei prefectului după ce a fost eliberat din funcţie. Lăcrămioara Vidru, cea care a ocupat aceasta funcţie până acum, a fost nevoită să accepte un post de consilier în cadrul Cancelariei prefectului.

La începutul lunii, premierul anunţa că secretarii de stat eliberaţi din funcţii nu vor trece în corpul funcţionarilor publici.

Secretarii de stat nu mai pot ocupa, de miercurea viitoare, funcţie publică de nivel inspector guvernamental şi se desfiinţează aceste poziţii, a spus Boc.

În ciuda evidenţelor, premierul continuă să anunţe restructurări. Acum a ajuns la administraţia locală.

Conform analizei specialiştilor guvernamentali, ar urma să fie desfiinţate 53.000 de posturi din administraţia locală. Guvernanţii speră să facă o economie de 1,5 miliarde lei. Dacă nu se răzgândesc şi rotesc doar cadrele.



Antena 3

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close