Antena 3 CNN Actualitate Restructurări în învăţământ? Ce spune ministrul Educaţiei

Restructurări în învăţământ? Ce spune ministrul Educaţiei

Restructurări în învăţământ? Ce spune ministrul Educaţiei
Sursa foto: Agerpres
16 Feb 2015   •   18:04

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a susţinut luni că nu va exista o reducere a numărului de posturi în sistem şi a apreciat ca fiind inadmisibil ca un document care contravine politicii Ministerului Educaţiei să fie transmis către partenerii sociali, potrivit Agerpres.

"Cu siguranţă, vom lua măsuri cât se poate de repede. Consider că este inadmisibil ca un document care contravine atât politicii Ministerului Educaţiei, cât şi declaraţiilor publice pe care le-am făcut în calitate de ministru, să fie transmis din cadrul ministerului, fie şi cu titlu de draft. Şi oricum fără a avea cunoştinţe nici de existenţa lui, nici de conţinutul acestuia", a declarat ministrul Educaţiei la finalul unei întâlniri cu senatorii PSD.

El a subliniat că nu vor fi reduse posturi şi că s-a creat o confuzie în acest sens.

"Nu sunt reduse posturi. S-a creat o confuzie între cei 4.600 de colegi care au intrat în anul calendaristic 2014 în sistemul de învăţământ preuniversitar. Este vorba de 4.600 de CNP-uri noi. S-a înregistrat într-adevăr o depăşire a numărului de posturi aprobat cu 1.785 de posturi în 13 inspectorate judeţene din cele 42. Dacă am privi strict matematic, strict contabil, ar fi vorba de necesitatea unei reduceri de 1.785 de posturi. (...) Am precizat necesitatea revizuirii acestei metodologii, prin care să se evite situaţii, încerc să evit cuvântul aberant, cum ar fi de exemplu în judeţul Ilfov în care populaţia şcolară a crescut faţă de anul anterior, iar rezultatul acestei metodologii a fost o scădere a numărului de posturi. Pe cale de consecinţă, inspectoratul şcolar judeţean Ilfov apare cu o depăşire de 222 de posturi din totalul celor 1.785. Este firesc şi îndrăznesc să spun de bun simţ că este unul din cazurile în care creşterea numărului de posturi este motivată obiectiv. Deci aceste 222 de posturi nu vor mai face parte din cele 1.785 care trebuie reduse, la fel şi în alte inspectorate. Va trebui să găsim limita în care numărul de posturi a fost depăşit din motive obiective faţă de celelalte situaţii în care numărul de posturi a fost depăşit din cauza unui slab management. Această delimitare se poate face pe baza acestei metodologii care este într-adevăr foarte necesară", a detaliat ministrul Educaţiei.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close