Antena 3 CNN Actualitate Restructurările unesc sindicatele. Cartel Alfa şi BNS, la un pas de fuziune

Restructurările unesc sindicatele. Cartel Alfa şi BNS, la un pas de fuziune

Restructurările unesc sindicatele. Cartel Alfa şi BNS, la un pas de fuziune
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    14 Mar 2012   •   10:41

Confederaţiile sindicale Cartel Alfa şi Blocul Naţional Sindical (BNS) ar putea să se unifice în acest an, a anunţat, miercuri, preşedintele filialei judeţene Cartel Alfa Hunedoara, Petru Vaidoş, care a spus că au deja programate întâlniri între liderii sindicatelor din judeţele ţării, informează Agerpres.

O fuziune a celor două confederaţii ar fi în beneficiul tuturor membrilor organizaţiilor sindicale, în condiţiile în care aceste structuri au fost afectate de restructurările masive din sectorul industrial, este de părere liderul sindical.

"Percepţia sindicatelor este pozitivă. Am avut o discuţie, de principiu, cu colegii din BNS şi, aproape în unanimitate, liderii de sindicat şi-au manifestat dorinţa de a se proceda la o fuziune, deoarece este de datoria noastră să-i reprezentăm mai bine pe membrii noştri de sindicat. În condiţiile unei unificări, sindicatele ar putea deveni mult mai puternice'', a declarat preşedintele Cartel Alfa Hunedoara, Petru Vaidoş.

Discuţii referitoare la unificarea Cartel Alfa şi BNS vor avea loc în toată ţara, pentru a informa toate sindicatele despre noul concept.

Cartel Alfa Hunedoara grupează sindicate din siderurgie, cărbune, construcţii de maşini, material rulant, administraţia publică, în timp ce din structura BNS Hunedoara fac parte sindicalişti care lucrează în sectorul producerii şi distribuţiei de energie electrică, minerit de huilă şi personal bugetar.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close