Antena 3 Actualitate Reţea de traficanţi de minori, anihilată la Oradea

Reţea de traficanţi de minori, anihilată la Oradea

18 Mar 2009   •   13:58
Reţea de traficanţi de minori, anihilată la Oradea
Sursa foto: Arestat

O reţea de traficanţi de minori, care acţiona în judeţele Iaşi şi Oradea, a fost anihilată. Fetele erau racolate din nordul Moldovei şi obligate apoi să se prostitueze într-un club din Oradea. Patroana localului plătea pentru fiecare fată între 250 şi 300 de euro.

Patru persoane au fost reţinute, iar alţi patru membri ai reţelei au primit interdicţie de a părăsi ţara.

Membrii reţelei acţionau după un plan bine stabilit. Aceştia ademeneau fete tinere din judeţele Iaşi, Botoşani sau Vaslui, le sechestrau şi le obligau să se prostitueze. 24 de fete, dintre care nouă minore, le-au căzut în plasă.

Poliţiştii corodonaţi de procurorii DIICOT Iaşi au organizat descinderi în clubul din Oradea dar şi la locuinţele celor care conduceau reţeaua de traficanţi.

În timpul percheziţiilor, anchetatorii au ridicat documente, obiecte, sume de bani, bijuterii, precum şi alte bunuri care au legătură cu acest caz. De asemenea, s-a pus sechestru pe cinci autoturisme folosite de traficanţi.

Cu toate că, pentru patru dintre membrii reţelei, procurorii au propus arestarea preventivă pentru 29 de zile, instanţa a decis să-i judece în stare de libertate.

Cei patru sunt cercetaţi penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism. Daca vor fi găsiţi vinovaţi, riscă să stea până la 25 de ani după gratii.

Antena 3

×
Subiecte în articol: trafic de minori Iași Oradea DIICOT

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close