Antena 3 CNN Actualitate Rețea de trafic de persoane, destructurată de DIICOT. Proxeneții au profitat de fete minore, sărace și fără școală

Rețea de trafic de persoane, destructurată de DIICOT. Proxeneții au profitat de fete minore, sărace și fără școală

Cinci persoane au fost reținute la Iași, în timp ce o a șasea este sub control judiciar, într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, folosirea prostituției infantile și lipsire de libertate în mod ilegal.

Rețea de trafic de persoane, destructurată de DIICOT. Proxeneții au profitat de fete minore, sărace și fără școală
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    17 Ian 2024   •   16:56

În acest dosar, procurorii DIICOT Iași, împreună cu polițiștii de la BCO, au fost efectuat 8 percheziții domiciliare, pe raza județului Iași.

Referatul procurorilor arată că, anul trecut, unul dintre inculpați, a recrutat două victime minore în scopul exploatării sexuale.

A profit de faptul vârsta lor fragedă, de faptul că erau sărace și că nu aveau școală, mai spun procurorii.

"Acesta, împreună cu alţi trei inculpaţi cercetaţi în cauză, au obligat una dintre victimele minore (în vârstă de 16 ani) să practice prostituţia în beneficiul lor, transportând-o în diverse locaţii, identificând clienţi şi primind sumele de bani rezultate din activitatea infracţională.

Cu privire la un alt inculpat s-a reţinut faptul că a întreţinut raporturi sexuale contra cost cu una dintre victimele minore despre care cunoştea că practică prostituţia, iar ulterior prin constrângere fizică a împiedicat-o să părăsească imobilul în care se afla, lipsind-o astfel de libertate în mod ilegal.

De asemenea, unul dintre inculpaţi a determinat şi înlesnit unei persoane vătămate majore practicarea prostituţiei, negociind cu mai mulţi clienţi preţul prestaţiilor sexuale şi însuşindu-şi o parte din foloasele materiale astfel realizate", precizează DIICOT.

În același dosar, un alt bărbat este cercetat după ce a obligat o fată majoră să se prostitueze într-un imobil din Roman, ”profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia”.

×
Subiecte în articol: retea prostitutie Iași DIICOT
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close