Reţeta cu care a slăbit 50 de kilograme celebrul chef Cătălin Scărlătescu. Medicul i-a spus că era aproape de moarte

de Georgiana Adam    |    22 Feb 2021   •   23:12
Reţeta cu care a slăbit 50 de kilograme celebrul chef Cătălin Scărlătescu. Medicul i-a spus că era aproape de moarte

Cătălin Scărlătescu, îndrăgitul jurat al emisiunii "Chefi la cuţite", a ajuns la un moment dat să cântărească peste 120 de kilograme. Acesta a luat decizia de a slăbi după ce medicul său i-a spus că îşi pune sănătatea în pericol, fiind chiar aproape de moarte.

Cătălin Scărlătescu a reuşit să slăbească 52 de kilograme, după ce ajunsese să depăşească, la un moment dat, peste 120 de kilograme. Îndrăgitul jurat din emisiunea "Chefi la cuţite" a dezvăluit în mai multe apariţii TV cum a reuşit să slăbească.

Primul lucru pe care l-a făcut Cătălin Scărlătescu a fost să renunţe cu totul la pâine. Astfel, a redus mult cantitatea de glucide consumate. Apoi, a început o dietă bazată aproape în totalitate pe crudidăţi. Chef Scărlătescu îi sfătuieşte pe cei care vor să slăbească în acelaşi mod să ceară întâi sfatul unui medic, înainte de a începe.

Astfel, juratul de la "Chefi la cuţite" a început să mănânce multe salate proaspete, cu castraveţi şi roşii, spanac şi ştevie, dar şi multe fructe, mere, grapefruit, prune dar şi migdale.

"Nu contează ordinea sau cantitatea, însa nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) și un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete”, declara Cătălin Scărlătescu într-un interviu, imediat ce termina dieta care l-a făcut să dea jos peste 50 de kilograme.

Acesta spune că programul de slăbire se întinde pe câteva luni, chiar un an şi nu este deloc unul uşor. Se face doar sub supravegherea unui medic nutriţionist, care poate interveni dacă apar modificări ale analizelor. 

"Fiecare organism are propriile necesități, așa că nu e bine să ținem diete "„de capul nostru". Păi, după cum v-am povestit mai devreme, meniul meu a fost bazat exclusiv pe legume și fructe proaspete, așa că nu prea e loc de rețete. Puneți pe grătar vinete, rosii și ardei iute, de exemplu, iar lângă o salată verde", a declarat chef Scărlătescu într-o emisiune TV. 

În plus, acesta spune că a renunţat de tot la carne, alcool, dulciuri şi tutun, iar acum mănâncă doar ce găteşte, fără să mai cumpere mâncăruri preparate din comerţ.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close