Antena 3 CNN Actualitate Preparate delicioase pe care le poți obține din mâncarea rămasă după mesele de sărbători

Preparate delicioase pe care le poți obține din mâncarea rămasă după mesele de sărbători

Crăciunul și Revelionul aduc de cele mai multe ori și mese îmbelșugate pentru români. Din dorința de a avea cât mai multe feluri de mâncare, gospodinele gătesc prea mult și apoi se întreabă ce pot face cu mâncarea rămasă.

Preparate delicioase pe care le poți obține din mâncarea rămasă după mesele de sărbători
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Ian 2024   •   22:53

Dacă nu ai un frigider bun în care mâncarea să reziste mai mult, iată câteva moduri în care poți refolosi alimentele rămase după mesele de sărbători. 

Carne

Spre exemplu friptura rămasă poate fi folosită ca ingredient în mai multe preparate. Carnea tăiată cubulețe poate fi utilizată într-o salată. De asemenea, carnea de porc poate fi inclusă ca ingredient într-un sandviș, iar aroma acesteia se va integra perfect cu restul preparatelor. O poți utiliza și la o omletă, mai ales dacă mai adaugi și puține ciuperci, cașcaval sau alte verdețuri.

Pâine

De asemenea, dacă pâinea s-a întărit asta nu înseamnă că trebuie să o arunci. Poți transforma feliile de pâine în crutoane pe care să le folosești la supele cremă sau în salatele de crudități. O altă modalitate de a utiliza pâinea veche, este să o pui într-un blender și să o transformi în pesmet.

Mezeluri

Cu siguranță în toate frigiderele încă se mai regăsesc mai multe platouri cu mezeluri pe care le-ai servit la masa de Crăciun, poți pregăti din ele o pizza de casă. Dacă mai ai și niște legume, le poți adăuga peste preparat, iar apoi poți introduce pizza la cuptor.

Citește și: Data la care trebuie despodobit bradul de Crăciun. Locurile unde pot fi duși pomii naturali 

Cozonac

Chiar dacă uscat și întărit, cozonacul nu mai pare la fel de apetisant, îl poți transforma într-un desert reușit. Rupe cozonacul în bucăți mai mici și adăuga peste ele un amestec din lapte și ouă bătute. Amestecă totul și dă preparatul la cuptor. Vei obține rapid o prăjitură cu totul specială și nici nu vei arunca din mâncarea rămasă după Sărbători. 

Depozitează mâncarea rămasă după Sărbători la congelator


O altă soluție sustenabilă pentru mâncarea rămasă în urma Sărbătorilor de iarnă este congelarea acesteia. Există o mulțime de preparate culinare care vor rezista excelent la congelator. De pildă, carnea de pui, carnea de curcan și cea de porc, chiar și gătite, pot fi congelate pentru câteva luni și servite în siguranță, după ce au fost decongelate.

Dacă ți-au rămas după Sărbători legume precum mazăre, ardei, broccoli sau conopidă, le poți pune și pe acestea în pungi ermetice la congelator, urmând să le folosești pentru rețete de supe, ciorbe sau sosuri. Chiar și sarmalele în foi de varză rămase după Sărbători pot fi păstrate în congelator, așa că te vei putea bucura de ele și peste câteva luni.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close