Antena 3 CNN Actualitate Reţineri pe bandă rulantă la DNA Ploieşti. Vlad Moisescu, Costin Berevoianu şi afaceristul Ovidiu Semenescu, după gratii pentru 24 de ore

Reţineri pe bandă rulantă la DNA Ploieşti. Vlad Moisescu, Costin Berevoianu şi afaceristul Ovidiu Semenescu, după gratii pentru 24 de ore

Reţineri pe bandă rulantă la DNA Ploieşti. Vlad Moisescu, Costin Berevoianu şi afaceristul Ovidiu Semenescu, după gratii pentru 24 de ore
24 Sep 2015   •   20:58
UPDATE 20.50 - Omul de afaceri Ovidiu Semenescu, adus, joi după-amiază, la sediul DNA Ploieşti, pentru a fi audiat în calitate de suspect în dosarul de corupţie în care este implicată compania Apa Nova, a fost reţinut pentru trafic şi cumpărare de influenţă, informează Direcţia Naţională Anticorupţie.
   
Potrivit Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, joi seară, a lui Ovidiu Traian Semenescu, după ce, în cursul aceleiaşi seri, au fost reţinuţi şi Vlad Moisescu şi Costin Berevoianu.
   
Procurorii anticorupţie menţionează că Semenescu, administrator al unor societăţi comerciale şi reprezentant neoficial al unui grup de firme străin din care face parte şi SC Apa Nova SA la data faptelor, a fost reţinut pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de cumpărare de influenţă.

Ştire iniţială 18.38
Procurorii au luat această decizie după ce, joi, au ridicat mai multe documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 şi Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupţie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societăţii.

Anchetatorii fac cercetări în acest caz cu privire la infracţiuni de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, dosarul vizând fapte comise în perioada 2008-2015 de către persoane din administraţia publică locală, respectiv de la Primăria Capitalei şi de la Primăria sectorului 1, dar şi de către reprezentanţi ai Apa Nova, în urma cărora a fost crescut, în mod nejustificat, preţul serviciului de furnizare a serviciilor de apă şi canalizare în Bucureşti.

Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru, declara că procurorii DNA au cerut "anumite contracte pentru perioada 2008-2015" şi a adăugat, referitor la contractul de concesiune pentru servicii de furnizare apă şi canalizare în Bucureşti, că acesta a fost "făcut în toată transparenţa".

Precizări Apa Nova Bucureşti cu privire la ancheta DNA Ploieşti

Vlad Moisescu este cercetat în dosarul primarului suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, aflat sub control judiciar, privind atribuirea preferenţială de lucrări unor firme de la care aceştia ar fi primit "comisioane" de 10% din valoarea contractelor încheiate. În acest caz mai sunt cercetaţi consiliera personală a lui Chiliman, Ioana Costescu, şi consilierul local al Sectorului 1 Ion Brad.

Citeşte şi:

Averea fostului consilier al lui Sorin Oprescu: 13 terenuri, 11 locuinţe, 3 firme şi acţiuni de peste 350.000 de lei


×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close