Antena 3 CNN Actualitate Reuniunea de la Bucureşti a parlamentarilor NATO ne va costa 23 de milioane de lei

Reuniunea de la Bucureşti a parlamentarilor NATO ne va costa 23 de milioane de lei

Reuniunea de la Bucureşti a parlamentarilor NATO ne va costa 23 de milioane de lei
Sursa foto: Foto: kingdomsoftheworld.com
04 Oct 2011   •   20:53

Adunarea parlamentară a NATO, care începe peste trei zile, aduce la Bucureşti 350 de parlamentari străini. Vizita lor înseamnă şi profituri pe măsură: 1,2 milioane de euro, încasările hotelurilor luxoase şi a restaurantelor. Acest lucru nu înseamnă însă că scăpăm de cheltuieli. Factura pentru români este de 5,2 milioane de euro.

În centrul Bucureştiului, cea mai luxoasă cameră de hotel are tot ce îi trebuie unui oficial străin pentru a se simţi bine. Cazarea costă 319 de euro pe noapte. Demnitarul străin se poate relaxa la clubul exclusivist al hotelului, dar şi la centrul spa.

Cine va locui într-un alt apartament prezidenţial, la doi paşi de Palatul Parlamentului, plăteşte de trei ori mai mult. Pe de altă parte se poate mândri că ocupă camera în care a stat George W. Bush, când a venit la summitul NATO, organizat acum trei ani aici.

La un alt hotel din apropierea Palatului Parlamentului, demnitarii au şi început să sosească. Locuiesc însă în camere de numai 70 de euro.
 
Organizarea reuniunii la Bucureşti ne costă pe noi 23 de milioane de lei. Plătim transportul demnitarilor, recepţiile, dar şi cadourile oferite la final. De cazare şi masă se ocupă NATO.

 




×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close