Antena 3 CNN Actualitate Reuniunea extremiştilor maghiari în România. Dan Tănasă: Statul român nu numai că o tolerează, ci chiar o finanţează din fonduri publice

Reuniunea extremiştilor maghiari în România. Dan Tănasă: Statul român nu numai că o tolerează, ci chiar o finanţează din fonduri publice

07 Aug 2013   •   19:37

Jurnalistul Dan Tănasă a declarat, în ediţia de miercuri a emisiunii "La ordinea zilei" că reuniunea extremiştilor maghiari, care a început astăzi, în Harghita, şi la care participă simpatizanţi ai grupării radicale Jobbik, este finanţată de instituţii publice din Harghita şi Covasna.

"Este cât se poate de clar că statul român nu este în nici un fel interesat să se comporte ca un stat democratic şi suveran. (...) Mesajul lui Jobbik este foarte puternic antisemit, rasist şi revizionist, de condamnare a Tratatului de la Trianon. Ca atare, astfel de manifestaţii antisemite şi antiromâneşti ar treb interzise pe teritoriul românesc", a afirmat jurnalistul Dan Tănasă, care a arătat însă că statul român nu numai că le tolerează, ci chiar le finanţează din fonduri publice, prin Uniunea Democrată Maghiară din România.

La rândul său, prefectul de Harghita, Andrei Jean Adrian, a afirmat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că astfel de tabere nu pot fi interzise pe teritoriul României, atâta timp cât nu sunt constatate nereguli.


×

În Gura Presei cu Mircea Badea | Luni-Joi, 24:00, Duminică, 23:00

Mircea Badea, despre aderarea României la Schengen

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close