Antena 3 CNN Actualitate Ce putem face de Revelion pentru a nu primi amenzi. Anunțul autorităților

Ce putem face de Revelion pentru a nu primi amenzi. Anunțul autorităților

Petrecerile private de Revelion cu mai multe persoane vor fi făcute pe riscul celor care le organizează, chiar dacă autoritățile au recomandat ca acestea să nu aibă loc.

Ce putem face de Revelion pentru a nu primi amenzi. Anunțul autorităților
Sursa foto: Hepta
de Cristi Popovici    |    28 Dec 2020   •   15:47

Cristi Popovici vă prezintă ce nu aveți voie să faceți în noaptea dintre ani.

''În acest an, întrebarea unde faci Revelionul, ar trebui să aibă un singur răspuns pentru toată lumea. Acasă. Pandemia de COVID-19 vine cu o serie de restricţii pentru noaptea dintre ani. România este în continuare în stare de alertă, asta înseamnă că deplasările sunt permise până în ora 23. După aceea, avem nevoie de declaraţie pe proprie răsoundere şi un motiv întemeiat pentru a părăsi locuinţa, inclusiv în noaptea de Revelion. Sunt interzise petrecerile private. Cei care ţin totuşi să fie înconjuraţi de prieteni sau de familie la miezul nopţii, trebuie să ştie că o fac pe riscul şi sănătatea lor''

Raed Arafat, despre noaptea de Revelion

''Pare ciudat ce spun, dar chiar dacă ai invitat pe cineva, să se poartă mască, dar nu s-a pus o limită de persoane aici. Petrecerile, aniversările şi sărbătorile sunt interzise. Dacă cineva totuşi riscă şi vrea să facă ceva în interiorul domiciliului, atunci pe răspunderea lui face acest lucru. Noi nu putem să mergem să spunem că interzicem ceva în interiorul domiciliului'', a spus secretarul de stat în Ministerul de Interne.

Ce amenzi pot lua cei care nu respectă regulile

Poliţiştii vor fi în alertă în noaptea dintre ani, iar muzica dată tare, spre exemplu îi poate conduce la sursa petrecerilor. Cei care nu respectă regulile ar putea fi amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 2.500 lei şi s-ar putea alege şi cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cât despre pocnitori şi artificii este permisă folosirea doar a celor din categoria F1 de risc, adică jerbe, artificii de brad, artificii de tort, etc. 

Le găsim în marketuri şi în magazine. În acest an, oficialii au confiscat până acum peste 32 de tone de materiale pirotehnice din categoria celor periculoase care se vând la negru în pieţe, iar 229 de persoane au dosar penal pentru că le-au vândut fără autorizaţie.

Pe lângă pericolul de accidentare, riscaţi şi o amendă de până la 6.000 de lei dacă folosiţi artificii periculoase fără să aveţi autorizaţie.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat revelion petreceri amenzi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close