Antena 3 CNN Actualitate Revelion de criză în toată ţara: Românii se vor putea bucura de spectacole doar în unele oraşe

Revelion de criză în toată ţara: Românii se vor putea bucura de spectacole doar în unele oraşe

Revelion de criză în toată ţara: Românii se vor putea bucura de spectacole doar în unele oraşe
Sursa foto: Foto: anthonyharper.co.nz
22 Dec 2010   •   17:51

Anul acesta Revelionul va fi unul de criză. Şi asta se vede cel mai bine în fondurile alocate pentru petrecerile în aer liber organizate în noaptea dintre ani. În acest an doar în unele oraşe românii se vor putea bucura de concerte, focuri de artificii şi spectacole de lasere şi lumini.

Zeci de sibieni vor ieşi să petreacă Revelionul în Piata Mare a oraşului. Se vor bucura de muzica trupelor NON Profit, Riff, Cargo şi Juke Box.

Sibienii vor avea parte de o surpriză: spectacolul de lasere, lumini şi foc. Programul va începe la 22:30, este oragnizat de Casa de cultură a municipiului Sibiu şi are un buget de aproape 154.000 lei”, a declarat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

La Deva se păstrează tradiţia, aşa că la cumpăna dintre ani, oamenii sunt aşteptaţi în centrul oraşului. Organizarea spectacolului de sfârşit de an a scos din bugetul local puţin peste 10.000 de lei, mult mai puţin decât în anii trecuţi.

 


La Timişoara petrecerea dintre ani a costat 80.000 de lei. Timişorenii care nu pleacă din oraş de Revelion sunt decişi să meargă, ca în fiecare an, în centrul oraşului.

Clujenii, în schimb, vor avea parte doar de şampanie şi foc de artificii, pentru care primăria a alocat 24.000 de lei.

La Bistriţa, oamenii vor asista la concertul a două trupe româneşti care vor primi 4.000 de euro. Şi la Focşani, primăria a pregătit un program special pentru noaptea dintre ani, care costă 400.000 de lei, iar oficialii din Oradea dau 80.000 de lei pentru petrecerea în aer liber din noaptea dintre ani. Sunt şi localităţi în care primăria nu a organizat spectacole, de exemplu Baia Mare.

 

×
Subiecte în articol: revelion criza buget
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close