Antena 3 CNN Actualitate Revelion fără mască în aer liber sau restricții de circulație pe timpul nopții. Peste 60 de petreceri în aer liber anunțate

Revelion fără mască în aer liber sau restricții de circulație pe timpul nopții. Peste 60 de petreceri în aer liber anunțate

Al doilea Revelion în pandemie este ceva mai permisiv decât cel de anul trecut. Dacă în urmă cu un an circulaţia era interzisă la 23:00, la fel şi petrecerile acum situaţia e alta.

Revelion fără mască în aer liber sau restricții de circulație pe timpul nopții. Peste 60 de petreceri în aer liber anunțate
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    31 Dec 2021   •   10:41

Petrecerile acasă sunt la liber, dar sunt organizate şi la restaurante, atâta vreme cât se respectă gradul de ocupare de doar 50%. 

Românii petrec al doilea Revelion în pandemie - Ce este diferit anul acesta

Europa se află din nou în mijlocul furtunii COVID-19, însă anul acesta românii au parte de mai multa libertate în noaptea dintre ani.

Anul trecut petrecerile private au fost interzise, iar circulația era interzisa la ora 23:00. Oamenii au putut ieși din case doar câteva minute după ora 24 pentru a vedea focul de artificii, dar mulți au stat la geamuri sau pe balcon.

Anul acesta avem mult mai multa libertate. Centrul Vechi a prins iar viata. Petrecerile de Revelion 2022 vor putea avea loc fără restricții de oră, nu va mai fi nevoie de mască în aer liber și s-a renunțat la carantina de noapte.

Prin urmare, pentru perioada 31 decembrie-1 ianuarie, restaurantele și cafenelele nu vor avea restricții de program. Condiția de bază fiind să nu depășească un grad de ocupare mai mare de 50% din capacitate. Acces vor avea clienții vaccinați, cei care au trecut prin boală sau cei care au efectuat un test RT-PCR în ultimele 72 de ore și 48 de ore pentru unul antigen.

În ceea ce privește petrecerile private organizate la domiciliu, româniilor nu le este interzis, însă nici nu există o prevedere legală care să menționeze că sunt permise. Mai mult, vaccinarea sau testarea nu mai reprezintă o condiție pentru participare.

Sunt anunţate peste 60 de petreceri în aer liber în noaptea de Revelion

Sunt anunţate peste 60 de petreceri în aer liber în noaptea de Revelion, la care vor participa peste 120 de mii de oameni, estimează autorităţile. Deşi cele mai multe restricţii sunt suspendate în această noapte, 16 mii de poliţişti vor fi în stradă.

Restricţii în vigoare de Revelion:

- în spațiul public aglomerat trebuie să purtăm în continuare mască de protecție

- cei care sunt în carantină sau izolare trebuie să rămână în case

Efective în stradă de Revelion:

- 9.000 de polițiști

- 7.000 de jandarmi

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close