Antena 3 CNN Actualitate Care sunt revendicările protestatarilor care mărşăluiesc de trei zile în Capitală şi în restul ţării

Care sunt revendicările protestatarilor care mărşăluiesc de trei zile în Capitală şi în restul ţării

Care sunt revendicările protestatarilor care mărşăluiesc de trei zile în Capitală şi în restul ţării
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Noi 2015   •   08:26

Un premier apolitic, înlocuirea avocatului poporului sau un număr total de deputaţi şi senatori care să nu depăşească 300. Acestea sunt doar câteva dintre revendicările protestatarilor care mărşăluiesc de trei zile atât în Capitală, cât şi în restul ţării. 

 
În Piaţa Universităţii s-a creat un punct de colectare a revendicărilor, iar lista conţine peste 100 de cerinţe. 
 
Totuşi, unii dintre tinerii protestatari nu sunt de acord să participe la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.
 
În Piaţa Universităţii din Bucureşti câţiva tineri au scris pe un top de hârtie o listă de mesaje şi revendicări, chiar în mijlocul celor peste 10.000 de protestatari. 
 
Peste 100 de puncte au fost completate sub sloganul "Vrem un viitor al românilor, nu al politicienilor".
 
Oamenii cer ca noul premier să nu facă parte din niciun partid politic, iar populaţia să poată demite mai uşor un politican. În plus, protestatarii spun că scăderea la 300 a numărului de parlamentari este esenţială pentru un sistem mai puţin corupt.
 
Unii dintre tineri nu doresc însă să răspundă invitaţiei preşedintelui de a desemna un reprezentant care să participe la consultări. Aceştia cred că preşedintele ar trebui să iasă în stradă pentru a discuta cu ei. 
 
Tinerii care au protestat pe străzile Capitalei au mai cerut ca traseismul politic să fie interzis, imunitatea parlamentarilor să fie ridicată în toate cazurile solicitate de procurori, iar pedepsele în caz de corupţie să fie mult mai aspre. 

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close