Antena 3 CNN Actualitate Revizuirea Constituţiei, amânată. Proiectul a fost retrimis la Comisia juridică a Camerei

Revizuirea Constituţiei, amânată. Proiectul a fost retrimis la Comisia juridică a Camerei

Revizuirea Constituţiei, amânată. Proiectul a fost retrimis la Comisia juridică a Camerei
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Mai 2012   •   12:31

Camera Deputaţilor a decis, marţi, la propunerea PSD, să retrimită la Comisia juridică  proiectul de revizuire a Constituţiei, PSD susţinând că proiectul a fost discutat "în clandestinitate", în timp ce PDL a arătat că reîntoarcerea la comisie este "un praf în ochi", scrie Mediafax.

Liderul grupului PSD, Valeriu Zgonea, a solicitat retrimiterea la Comisia juridică a proiectului de revizuire a Legii fundamentale, pe motiv că "modificarea Constituţiei a fost discutată în clandestinitate în Comisia juridică", participând doar 3 sau 4 deputaţi.
   
Viceliderul grupului PNL Eugen Nicolăescu a spus că revizuirea Constituţiei trebuie făcută de un Parlament legitim şi numai viitorul Legislativ poate discuta serios acest subiect.
   
În replică, deputatul PDL Daniel Buda, preşedintele Comisiei juridice, a spus că a lucrat la acest proiect "cu toţi cei care au dorit să participe", arătând că programul de dezbateri nu a fost unul de noapte, ci în timpul zilei.
   
"Vreţi să ignoraţi voinţa cetăţenilor. De ce vă ascundeţi în spatele Comisiei juridice? Am impresia că această comisie este o groapă de gunoi. Tot ce nu vreţi să faceţi aruncaţi la Comisia juridică. Ia asumaţi-vă responsabilitatea", le-a spus Buda celor de la putere.
   
Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a propus ca retrimiterea la comisie să fie votată prin apel nominal, însă această propunere a fost respinsă.
   
Deputaţii au decis cu 115 voturi "pentru", 29 "împotrivă" şi 6 abţineri ca proiectul de revizuire a Constituţiei să se întoarcă la Comisia juridică pentru un termen de 3 săptămâni.

×
Subiecte în articol: revizuirea constitutiei Constitutie
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close