Antena 3 CNN Actualitate Revoltă în sistemul sanitar. Unii angajaţi au încasat salarii de 1 leu după reducerile impuse de guvern (VIDEO)

Revoltă în sistemul sanitar. Unii angajaţi au încasat salarii de 1 leu după reducerile impuse de guvern (VIDEO)

Revoltă în sistemul sanitar. Unii angajaţi au încasat salarii de 1 leu după reducerile impuse de guvern (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
13 Aug 2010   •   19:03

E jale în spitale! Asistentele şi medicii sunt la un pas de revoltă după ce au primit fluturaşii pe care sunt trecute noile venituri, reduse de guvern. Au avut suprize mari. Unii dintre angajaţi au încasat un salariu de... un leu.

Sunt ţipete de revoltă. Revoltă a asistentelor de la Spitalul Caritas din Bucureşti. Au aflat cât înseamnă salariul redus de guvern. Au primit cea mai grea lovitură de când lucrează în sistemul de sănătate.

Pe feţele lor se citeşte disperarea. Toţi au familii, copii de întreţinut, au rate la bancă şi vine iarna. Cu facturi uriaşe. În condiţiile acestea salariile reduse cu 25% înseamnă înfometarea.

Reducerea de 25% înseamnă, de fapt, mai mult. Chiar 35 de procente pentru că legea se aplică la salariul brut. Aşa se face că unii angajaţi din spital s-au trezit într-o situaţii tragică.

Medicii şi asistentele nu vor să lase lucrurile aşa. Vor să dea în judecată guvernul, pentru că sunt plătiţi din banii de asigurări şi nu de la bugetul statului. Astfel, reducerea salariilor nu ar trebui să li se aplice şi lor. Dar, până se va găsi cineva curajos să pornească lupta, angajaţii din sănătate trebuie să accepte ceea ce au văzut pe fluturaşul de salariu.



Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close