Antena 3 CNN Actualitate Revolta unei mame al cărei copil olimpic nu a mai fost lăsat să joace la un campionat de şah: "Nu vă mai las să vă mândriți cu copilul meu"

Revolta unei mame al cărei copil olimpic nu a mai fost lăsat să joace la un campionat de şah: "Nu vă mai las să vă mândriți cu copilul meu"

O mamă al cărei copil s-a calificat pe locul al doilea la un campionat de șah, acuză organizatorii concursurilor, dar şi pe Ministerul Educației că au schimbat brusc regulamentul. "Și uite așa din concurent, ajunge să stea "atarnache " pe acolo jumate de zi", spune revoltată femeia. Ce mesaj a transmis.

Revolta unei mame al cărei copil olimpic nu a mai fost lăsat să joace la un campionat de şah: "Nu vă mai las să vă mândriți cu copilul meu"
Sursa foto: Pexels
de Claudia Popovici    |    22 Ian 2023   •   22:24

Mai exact, mama copilei acuză organizatorii că decizia de a schimba regulamentul fix în ziua concursului pot afecta copii care au muncit enorm pentru a obține acele rezutate cu care ministerul Educaţiei se laudă.

Revoltată de situaţia în care a fost pusă fiica sa, clasată recent pe locul 2 la un campionat de şah, femeia a luat o decizie tranșantă. 

"Astăzi vreau neapărat sa "mulțumesc " Ministerului Educație! Am stat mult și m-am gândit dacă sa postez sau nu.

Probabil ca ati mai văzut postări despre Raluca în calitate de jucător de șah.

În urma cu vreo 2 luni a avut loc Campionatul județean școlar de șah. Campionatul s-a ținut în cadrul scolii 12 din Timișoara. Nu vorbesc despre condiții ca nu are rost. Noroc ca Raluca chiar învăța într-o școală dotată și modernă.

În sfârșit, sa revenim la șah!

Raluca s-a clasat pe locul II, la categoria ei, fete U9. Am aflat ca s-a clasat pe locul II, de la dl.prof de sport care a însoțit-o, în nici un caz dintr-o diploma, medalie, sau orice fel de recompensă.

În urma acestui concurs, s-a calificat la Olimpiada școlară de șah.

Vineri merge la Olimpiada. Ajungând acolo, d-na care se ocupa de organizarea acestui eveniment, decide (chipurile din regulamentul lor) ca să joace doar 1 copil de la fiecare școală. Întâmplător, câștigătoare locului I de la Campionatul de acum 2 luni, era tot de la aceeași școală cu Raluca (ce va spuneam, ca învăța într-o școală bună) și cu ocazia asta, Raluca rămâne pe lângă.

"Nu va mai las sa va mândriți cu copilul meu"

Și uite asa din concurent, ajunge sa stea "atarnache " pe acolo jumate de zi.

Eu acum stau si va întreb pe voi, dragi minți luminate:

1. Va gândiți vreo secunda cât de afectat poate fi un copil căruia i se refuza dreptul la joc, doar pentru v-ati răzgândit voi, brusc și pe loc?

2. Suferinta și frustrarea lui, oare interesează pe cineva? Va gândiți ca lasă traume? Traume care se pot rezolva doar pe bani proprii, pentru ca în scoli exista câte un psiholog la 2000 de copii.

3. Ma gândesc ca ati schimbat regulamentul pe loc, doar ca să nu vă lungiti foarte tare. Ati mers pe principiul, câți mai puțini copii, cu atât scăpăm mai repede de ei.

Va place sa va mândriți cu copiii noștri, însă în spatele acestor rezultate, exista niște antrenori si părinți care fac niște eforturi supranaturale.

Eforturi care nu sunt susținute de Ministrul Educației! Sa va fie rușine! De acum încolo nu va mai partcipa la nici o competiție/campionat școlar! Nu va mai las sa va mândriți cu copilul meu, pentru ca NU ati făcut nimic pentru el!

Va participa de acum încolo, doar la competiții ce nu au legătură cu Ministerul Educației", a scris femeia pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: Ministerul Educației
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close