Revolta pensionarilor sibieni. Vor deschide un proces colectiv împotriva statului pentru banii reţinuţi ilegal din pensii

de A.M.P    |    25 Apr 2012   •   07:38
Revolta pensionarilor sibieni. Vor deschide un proces colectiv împotriva statului pentru banii reţinuţi ilegal din pensii Foto: Mediafax

Pensionarii sibieni vor să deschidă un proces colectiv împotriva statului deoarece le-a reţinut ilegal, lună de lună, cele 5,5 procente pentru asigurările de sănătate. Oamenii spun că au plătit degeaba având în vedere că spitalele sunt într-o stare deplorabilă iar ajutorul medical a lipsit atunci când au avut nevoie.

Reprezentanţii Asociaţiei Solidarităţii Sociale a Pensionarilor Sibiu se plâng că, deşi legea spune că CAS-ul va fi plătit de cei care au o pensie mai mare de 740 de lei, statul a reţinut sume şi din veniturile care s-au încadrat sub acest plafon.
 
"Legea a apărut să tragă, de exemplu, de la 740 şi ce depăşeşte, în sus. Guvernul respectiv, la acel moment Guvernul Boc, nu a înţeles şi a tras de la zero. De la zero lei a început şi a tras. Fiecăruia i-a luat 5,5%. Ne-a deranjat faptul acesta" a declarat Gheorghe Georgescu,  reprezentant al asociaţiei.
 
Sibienii care beneficiază de pensie vor deschide un proces colectiv împotriva Guvernului. Oamenii sunt hotărâţi să-şi recupereze banii despre care spun că statul îi încasează ilegal din pensile lor.

x close