Antena 3 CNN Actualitate Revoltă după sentinţa primită de Gheorghe Dincă. Ce spun oamenii

Revoltă după sentinţa primită de Gheorghe Dincă. Ce spun oamenii

Apar noi reacţii în urma sentinței primite de Gheorghe Dincă în cazul crimelor din Caracal. În timp ce bunicii Luizei Melencu acuză autoritățile că mușamalizează acest caz, vecinii ucigașului spun că pedeapsa de 30 de ani nu este suficientă. Gheorghe Dincă ar putea ieşi din spatele gratiilor după săvârşirea a jumătate din pedeapsă.

Revoltă după sentinţa primită de Gheorghe Dincă. Ce spun oamenii
Sursa foto: Colaj arhiva Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Sep 2022   •   20:57

Amintiri, suferinţă şi multă speranţă - sunt cuvintele care de 3 ani definesc viața bunicilor Luizei Melencu, adolescenta din Caracal răpită în 2019 de Gheorghe Dincă.

Chiar dacă făptașul va sta zeci de ani după gratii și e obligat de instanță să le plătească daune de 100 de mii de euro, bunicii Luizei vor un singur lucru: să-și vadă nepoata în viață.

În camera Luizei, timpul a stat în loc. Bunicii adolescentei răpite de Gheorghe Dincă au păstrat totul intact, în speranța că într-o zi, ea va trece din nou pragul ușii. Singurul lucru care amintește de drama trăită este altarul ridicat pentru ea.

"Vom lupta în continuare să aflam adevărul despre Luiza"

Devastați de durere, bunicii Luizei lansează acuzații extrem de grave la adresa autorităților.

"Miroase a parfumurile ei. Nu mai am nici cuvinte să mai vorbesc. Vom lupta în continuare să aflam adevărul despre Luiza. Deci noi știm că Luiza noastră că spun ei ce sunt prostii, că sunt arse în butoi şi ca a omorât-o, nu. Eu care am crescut-o, sufletul meu îmi spune ca trăiește şi ca e traficată.

Nu voi crede până o sa intru în mormânt de Luiza ca mi-a omorât-o. Nu. Astea sunt niște vorbe, şi-au bătut joc de noi 3 ani de zile. (...)

Doamne, doamne te rog din suflet, doamne, fă minune şi dă-ne un semn pentru Luiza. Doamne adu-o acasă într-o seara că nu mai pot de dorul ei. Luiza, mamaie, te iubim mult mama şi te așteptăm acasă, mamă", spune în lacrimi bunica Luizei Melencu.

Vecinii lui Gheorghe Dincă se tem că pedeapsa primită în primă instanță de ucigaș ar putea fi redusă.

"Eu ca persoană fizică nu sunt mulțumită de sentință. Trebuia mult mai mult", spune o femeie.

"Pentru fapta nu e mult, acum el știe ce a făcut. Da, îl cunosc, îi duceam băutura, îmi dădea bani, era cuminte faţa de mine, da cine l-a împins să facă asta nu știu",mai spune un bărbat.

"Noi credem că adevărul e altul. Dincă a fost manipulat și folosit"

"Pentru noi această sentință e nesemnificativă(...). Noi credem că adevărul e altul. Dincă a fost manipulat și folosit tot timpul în această perioadă, e părerea mea și concluzia pe care am tras-o în toată această perioadă de timp în care am asistat la acest proces, făcătură de proces, mai bine zis.

Dincă tot timpul a fost protejat și menajat. Eu așa descriu", a spus Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu, în direct la emisiunea "Subiectiv".

"Intrând în acea curte am văzut foarte multe lucruri și am înțeles în realitate că nu era posibil să se întâmple ce s-a întâmplat, adică faptele care au fost descrise de către procurorii DIICOT", a mai spus bunicul Luizei pentru Antena 3. 

Luiza Melencu a fost răpită, violată și aparent ucisă de Gheorghe Dincă în luna aprilie a anului 2019. Trei luni mai târziu o altă adolescentă, Alexandra Măceșanu, avea să sfârșească la fel.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close