Antena 3 CNN Actualitate Revolta unui român întors din Austria, după experiența carantinei: "Eram încuiaţi în camera mai rău ca la puşcărie - nu ne-a consultat nimeni"

Revolta unui român întors din Austria, după experiența carantinei: "Eram încuiaţi în camera mai rău ca la puşcărie - nu ne-a consultat nimeni"

Românii intrați în carantină spun povești crunte: abandonaţi în hoteluri, unde nimeni nu le-a verificat starea de sănătate, unii au făcut testul COVID pe banii lor, fără să scăpe de izolare. Costel Popa nu înţelege nici acum de ce a stat în carantină dacă nimeni nu i-a verificat starea de sănătate.

Revolta unui român întors din Austria, după experiența carantinei: "Eram încuiaţi în camera mai rău ca la puşcărie - nu ne-a consultat nimeni"
Sursa foto: Hepta
28 Mai 2020   •   19:24

Pe perioada stării de urgenţă toţi cei care s-au întors din afara ţării au intrat în carantină instituţionalizată, iar excepţie nu au făcut nici îngijitorii veniţi din Austria.

Chiar şi cei care au avut testul COVID făcut pe banii lor au fost izolaţi. Printre ei se numără şi Costel Popa, din judeţul Timiş, muncitor sezonier în Austria, care povesteşte ce a însemnat perioada de carantină.

„Lipsire de libertate, încuiaţi în camera mai rău ca la puşcărie”, spune acesta, potrivit Mediafax.

Dincolo de umilinţa îndurată, Costel nu înţelege la ce a fost bună carantina dacă nimeni nu i-a verificat starea de sănătate în cele 14 zile, nici măcar la plecare.

„Nu a fost nimeni de la DSP. Au fost doar jandarmii şi femeia de la recepţie. Ni s-a dat o hârtie precum că am făcut 14 zile de carantină, că suntem clinic sănătoşi, fără să ne consulte cineva şi ne-au dat drumul”, a declarat acesta.

Costică are mari semne de întrebare cu privire la eficienţa carantinei.

„Probabil că sunt interese, sunt bani europeni şi trebuie justificaţi cumva. Cine ştie al cui este hotelul, că al meu nu e, eu nu am hotel”, a spus el.

Costel Popa a împlinit 55 de ani chiar în ziua în care a intrat în carantină. Ultimii opt şi i-a petrecut îngrijind bătrâni în Germania şi Austria. Nevoia l-a trimis departe de familie pentru a-i ajuta pe cei trei copii.

×
Subiecte în articol: carantină
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close