Antena 3 CNN Actualitate Revoltător! Cadrele medicale din Galați își vor da tot salariul pe amenzi pentru că nu au purtat măști de protecție în spital. Ce valoare au sancțiunile

Revoltător! Cadrele medicale din Galați își vor da tot salariul pe amenzi pentru că nu au purtat măști de protecție în spital. Ce valoare au sancțiunile

Nouă cadre medicale medicale de la Spitalul Județean și alte două de la Spitalul de Copii, ambele din Galați, își vor da tot salariul pe amenzi, după ce au fost sancționate pentru că nu purtau mască în unitate. Printre persoanele amendate se numără și un medic.

Revoltător! Cadrele medicale din Galați își vor da tot salariul pe amenzi pentru că nu au purtat măști de protecție în spital. Ce valoare au sancțiunile
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    21 Iul 2020   •   19:45

Cadrele medicale care nu purtau măști au fost descoperite în timpul unei acţiuni desfășurate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Printre persoanele amendate este şi un medic de la Spitalul Judeţean, au anunţat inspectorii DSP Galaţi.

Fiecare dintre cadrele medicale care nu purtau mască au fost amendate cu câte 5.000 de lei.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean susţin că unitatea medicală are echipamente de protecţie şi anunţă că toate cadrele medicale amendate ar putea fi sancţionate şi de conducerea unităţii medicale pentru că nu au purtat mască de protecţie.

„Spitalul dispune de destule echipamente de protecţie, cadrele medicale sancţionate erau dotate cu echipamente de protecţie, dar nu îl purtau corespunzător. Cu siguranţă (vor fi sancţionaţi - n.r.). Spitalul va face o anchetă, dar amenda probabil îi va sensibiliza”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi, Ionuţ Băneşanu.

Amenzi record în spitalele din Galați

DSP Galați a efectuat controale în weekend, iar în urma descoperirilor neregulilor au fost fost aplicate sancțiuni în valoare de 54.000 de lei.

Nu doar cadrele medicale au fost amendate, ci și spitalele. „Sancţiunile au fost aplicate pentru lipsa din dotarea unităţii a substanţelor dezinfectante pentru dezinfecţia veselei, pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situaţii epidemiologice deosebite şi pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Salariile asistenților din spitale pleacă de la 4.000 de lei lunar, iar veniturile medicilor se situează, în funcție de pregătire, între 5.700 și 12.000 de lei. Cadrele medicale au posibilitatea de a achita doar jumătate din amendă, în termen de 15 zile.

×
Subiecte în articol: Galați amenzi cadre medicale
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close