Antena 3 CNN Actualitate REVOLTĂTOR: O învăţătoare din Capitală îi UMILEŞTE pe părinţi pentru că au dat PREA PUŢINI BANI pentru cadouri. "Astea-s cadourile voastre? Atât vă reprezintă?

REVOLTĂTOR: O învăţătoare din Capitală îi UMILEŞTE pe părinţi pentru că au dat PREA PUŢINI BANI pentru cadouri. "Astea-s cadourile voastre? Atât vă reprezintă?

REVOLTĂTOR: O învăţătoare din Capitală îi UMILEŞTE pe părinţi pentru că au dat PREA PUŢINI BANI pentru cadouri. "Astea-s cadourile voastre? Atât vă reprezintă?
Sursa foto: Foto: 123rf.com
30 Dec 2013   •   09:50

Inspectoratul Şcolar Bucureşti s-a autosesizat şi face verificări în cazul unei învăţătoare de la Şcoala 10, care ar fi cerut părinţilor bani pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai unităţii, a declarat pentru purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu, citat de Mediafax.
   
Ancheta a început după ce în presă a fost prezentată o înregistrare video preluată de pe Youtube, în care este surprinsă o discuţie între părinţi şi o învăţătoare de la Şcoala nr. 10 din centrul Capitalei, care cere bani pentru cadourile de sărbători, spunând: "Este în politica balcanică, românească, de sărbători să se ofere".
   

Părinţii îi reproşează învăţătoarei că le cere prea mulţi bani pentru cadourile de sărbători, aceasta spunând că trebuie să fie oferite cadouri atât secretarei şcolii şi bibliotecarei, cât şi paznicilor şi femeilor de serviciu.

Întrebată de un părinte de ce trebuie să primească toţi cadouri, învăţătoarea le răspunde: "Pentru că sunt în comunitate, doamnă!".
       
"Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti s-a autosesizat în acest caz, dar întrucât doamna învăţătoare care apare în filmul prezentat de televiziuni nu este în Bucureşti, luni vor avea loc discuţii cu ceilalţi reprezentanţi ai şcolii şi cu părinţii", a precizat Marian Banu.
       
Inspectoratul Şcolar al Capitalei solicită părinţilor să semnaleze orice situaţie în care le sunt ceruţi bani pentru cadouri sau protocol.
   
Potrivit discuţiei surprinse în înregistrarea video, învăţătoarea le reproşează părinţilor că nu au strâns suficienţi bani de cadouri: "Astea-s cadourile voastre? Am sunat. Mai vine ceva, nu mai vine. Atât vă reprezintă? Nu sunteţi cartofi, nu sunteţi oi să vă învăţ!".
   
"Eu v-am întrebat: v-aţi organizat? Este în politica românească, balcanică, de sărbători să se ofere. Mi s-a spus că aveţi un buget de 50 de lei la patru oameni. Şi am întrebat cui daţi aceste cadouri? Mi s-a spus: trei profesori şi un director. Şi cealaltă directoare are bube? Şi copiii nu salută doctorul, femeile de serviciu?"
,
le reproşează învăţătoarea părinţilor.
   
Învăţătoarea spune apoi că de 50 de lei pot fi cumpărate sticle cu băutură pentru paznici: "Cincizeci de lei de la Moş duceţi spre cele şapte sticle de băutură pentru bodyguarzi. Şapte ori şapte sunt 49. Ce am cerut, fratele meu, ce am cerut?. Foarte bine, şapte lei pentru bodyguard nu e nicio problemă. Un cadou pentru bodyguard este perfect la 10 lei. Dar ca să îi dai secretarei şcolii, bibliotecarei şi informaticii ...".
   

Întrebată de un părinte de ce trebuie să dea bani pentru bibliotecară şi pentru informatică, învăţătoarea îi răspunde: "Pentru că este în comunitate, doamnă".
   

×
Subiecte în articol: invatatoare
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close