Antena 3 CNN Actualitate Scandalul zilei: Revolte în lanț în pușcăriile din România

Scandalul zilei: Revolte în lanț în pușcăriile din România

Scandalul zilei: Revolte în lanț în pușcăriile din România
12 Iul 2016   •   19:22

Luni seară la Penitenciarul Iaşi mai multi deţinuţi şi-au manifestat verbal nemulţumirea faţă de condiţiile de detenţie şi posibile acte de clemenţă ce ar putea fi adoptate.

Pentru prevenirea unor eventuale incidente, a fost alarmat personalul unităţii.

„Precizăm că s-au purtat negocieri cu deţinuţii, nu au fost exercitate acte de violenţă împotriva acestora. În funcţie de comportamentul manifestat de deţinuţi, administraţia penitenciarului va acţiona gradual, pentru restabilirea ordinii”, arată reprezentanții penitenciarului.

În momentul de față, în Penitenciarul Iași sunt încarcerați 1.531 de detinuți. Capacitatea închisorii este de 750 de persoane.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a explicat, în emisiunea La Ordinea Zilei, realizată de Dana Grecu și Radu Tudor, că problemele există de mult și că au fost sesizate autoritățile competente.

“Vorbim despre o realitate deloc plăcută, concretizată în zeci de hotărâri de condamnare la CEDO. Și ne paște o decizie pilot care va determina, în ultimă instanță, autoritățile competente să adopte aceste măsuri care sunt absolut necesare. În primul rând pentru reducerea suprapopulării penitenciarelor. Am propus măsuri care nu au fost inventate de noi, ci măsuri care au în vedere toate acordurile esențiale. Am propus stoparea creșterii numărului de deținuți. Și pentru asta avem nevoie de o politică penală care să mute atenția de pe pedepsele cu executare pe pedepse alternative. Amendă, suspendare, muncă în folosul comunității și altele. Am mai propus adoptarea.”

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Momentul impactului mortal dintre autocarul plin cu copii și un autoturism
x close