Antena 3 CNN Actualitate Revoluție în PSD. Cum încearcă Marcel Ciolacu să câștige șefia partidului. Este fără precedent

Revoluție în PSD. Cum încearcă Marcel Ciolacu să câștige șefia partidului. Este fără precedent

Antena 3 a obținut în exclusiviate planul pentru viitorul PSD. Marcel Ciolacu vrea să câștige șefia partidului fără să mai accepte cumetrii în funcții publice.

Revoluție în PSD. Cum încearcă Marcel Ciolacu să câștige șefia partidului. Este fără precedent
Sursa foto: Hepta
de Mirabela Vasile    |    07 Aug 2020   •   19:00

El vrea ca partidul să fie partidul clasei de mijloc și își dorește să îi coopteze în echipa de conducere pe Gbriela Firea și Sorin Grindeanu pe post de vicepreședinți.

Reconstrucția

PSD se va reclădi ideologic pentru a-și recâștiga identitatea de partid istoric de stânga, prin reiterarea viziunii euroatlantice, asumarea critică a trecutului și prin respectarea angajamentelor politice față de societate.

Fără cumtetrii în funcții publice

PSD îli propune să introducă reguli de selecție și de prmovare în interiorul partidului și în funcții publice politice, pe criterii legate de experiența profesională și de competențe dobândite, alături de recunoașterea și legimitatea politică în fața unor comunități. Unul dintre aceste criterii este ”fără cumetrii în funcții publice” prin care se va interzice promovarea în funcții publice politice a unor persoane care se află în relație de rudeinie de gradul 1 sau 2 cu cei care au parte de decizie în privința acelei funcții. PSD își propune să aducă în prima linie profesioniștii și specialiștii care există în partid, dar care nu s-au putut regăsi în formulele promovate de conducerile anterioare.

Partidul clasei de mijloc

Programul propune o repoziționare ideologică a partidului de la percepția că PSD este ”partidul pensionarilor” și al categoriilor defavorizate care au nvoie de asistență socială, PSD își propune să ase adreseze preponderent celor care au contribuit/contribuie ACTIV la dezvoltarea României. Scopul politic ărincipal al PSD va fi de a sprijini aceste categorii sociale care au participat sau participă activ la dezvoltarea României.

Trecerea de la justiția penală, la justiția socială

Chestiunile, controvesele și dezbaterile legate de justiția penală nu vor mai reprezenta un subiect prioritar pentru PSD. Aceasta însă nu înseamnă abandonarea principiilor privind egalitatea în fața legii, apărarea drepturilor omului și combaterea abuzurilor de orice fel împotriva cetățenilor - concepte care se regăsesc în, de altfel, în doctrina socialdemocrată.

×
Subiecte în articol: PSD Marcel Ciolacu
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close