Antena 3 CNN Actualitate Rezervaţia de la Zărneşti, raiul animalelor chinuite, confiscate și salvate. Povestea emoționantă a urșilor salvați de la moarte

Rezervaţia de la Zărneşti, raiul animalelor chinuite, confiscate și salvate. Povestea emoționantă a urșilor salvați de la moarte

Politicienii se dau mari iubitori de animale în campania electorală, dar uită de promisiuni şi chiar de lege imediat după ce se văd în funcţii. Teoretic, exact cei care ne cer votul acum, la aceste alegeri, au în grijă animalele abandonate, dar, în realitate, uită de ele şi se ocupă alţii.

Rezervaţia de la Zărneşti, raiul animalelor chinuite, confiscate și salvate. Povestea emoționantă a urșilor salvați de la moarte
Sursa foto: Antena 3
de Diana Dragotescu    |    13 Sep 2020   •   15:15

Ştiaţi că există o biserică a animalelor? Ştiaţi că există clase de copii care au pus mână de la mână şi au grijă de urşi, iar când primeau laptele şi cornul strângeau cutiile şi le duceau urşilor? Avem imagini incredibile de la cel mai mare sanctuar al urşilor urşi, rezervaţia de la Zărneşti, unde sunt aduse animalele salvate din sutuaţii limită.

Rezervația de la Zărnești, sanctuarul animalelor salvate 

La Sanctuarul de urși de la Zărnești, trăiesc 106 ursi, salvați din situații dramatice. Bamsy si Kenya sunt cei mai mici, două fetițe. Una dintre ele a căzut între stânci și a fost salvată de jandarmi, cealaltă, și-a pierduit și mama și doi frați, călcați de mașină.

Ursoaica Betsy a fost adusă la Zărnești tocmai din Texas, într-o stare jalnică. Fusese salvată din mâinile unor contrabandiști care o chinuiau la circ. Americanii au auzit de sanctuarul din România și au trimis-o aici să fie îngrijită cât mai trăiește. Au trecut 10 ani de atunci. Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti a adoptat deja 4 ursuleți de la Zărnești.

Oricine dorește să aibă grijă de animalele salvate și îngrijite aici poate să primească un certificat de adopție. Donația minimă este de 5 euro pe lună sau 60 de euro pe an. Hrana animalelor de la Zărnești costă 70 000 de euro pe lună.

Toate animalele aduse de urgență la Zărnești au povești sfâșietoare. Căprioare salvate din mâinile braconierilor, cai bătuti sau loviți de mașină, ierpuri răniți de vânători. 

Rezervaţia de la Zărneşti, raiul animalelor chinuite, confiscate și salvate

×
Subiecte în articol: rezervația zărnești ursi
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close