Antena 3 CNN Actualitate Rezultatele anchetei IGPR la Deta: Zece ofiţeri şi agenţi, cercetaţi pentru neîndeplinirea sarcinilor

Rezultatele anchetei IGPR la Deta: Zece ofiţeri şi agenţi, cercetaţi pentru neîndeplinirea sarcinilor

Rezultatele anchetei IGPR la Deta: Zece ofiţeri şi agenţi, cercetaţi pentru neîndeplinirea sarcinilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
01 Aug 2011   •   09:28

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a prezentat concluziile anchetei făcute la Deta în urma scandalului în care sunt implicaţi fiii primarului din localitate. În ceea ce priveşte felul în care au acţionat poliţiştii din Deta, probele au stabilit că ofiţerii au acţionat conform procedurilor.  Totuşi, în cazul anchetei asupra activităţii generale a poliţiei din localitate, au fost constatate "multe neajunsuri care vor face obiectul unor cercetări". Zece ofiţeri şi agenţi sunt anchetaţi pentru neîndeplinirea sarcinilor.

Potrivit lui Liviu Popa, verificarea disciplinară efectuată de Poliţia Română a vizat două aspecte: intervenţia poliţiştilor din noaptea scandalului şi activitatea generală a Poliţiei din Deta.

În ceea ce priveşte intervenţia din noaptea scandalului, poliţiştii au acţionat conform procedurilor. „Probele pe care le-am avut au fost uşor demontate, nu erau în măsură să atragă vinovăţia poliţiştilor” a declarat Liviu Popa.

Referitor la activitatea poliţiei din Deta, şeful Poliţiei Române susţine că au fost constatate mai multe neajunsuri care vor face obiectul unor cercetări. Sunt vizaţi zece ofiţeri şi agenţi care nu şi-au îndeplinit sarcinile.

 


Ofiţerii Direcţiei Control Intern din Poliţia Română vor desfăşura o cercetare prealabilă extinsă faţă de cei zece, urmând să se ia măsurile legale ce se impun.

Liviu Popa este convins că, după ce se vor lua anumite măsuri faţă de poliţiştii care nu-şi fac datoria, activitatea poliţiei Deta se va îmbunătăţi, iar astfel de evenimente nu vor mai avea loc.

Ancheta privind evaluarea activităţii poliţiştilor din Deta a fost finalizată vineri. Autorităţile au verificat modul de intervenţie al poliţiştilor din Deta îl la scandalul care a avut loc în noaptea de 23 spre 24 iulie, precum şi activitatea desfăşurată în primul semestru al anului 2011, comparativ cu perioada similară a anului 2010.

Trei tineri au fost înjunghiaţi, în urma unui conflict izbucnit, în urmă cu două săptămâni, pe o terasă din centrul localităţii Deta. Agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman (31 de ani), fiul primarului din oraşul Deta, Petru Roman (PDL). Şi fratele acestuia, Călin Roman (27 de ani), a fost implicat în scandalul de la terasa din centrul oraşului Deta.

În această cauză, sunt cercetaţi atât fiii primarului din Deta, cât şi alte trei persoane.

 


×
Subiecte în articol: ancheta Deta IGPR
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close