Antena 3 CNN Actualitate Rezultatele expertizelor ADN îl indică drept autor al uciderii japonezei pe Nicolae Vlad

Rezultatele expertizelor ADN îl indică drept autor al uciderii japonezei pe Nicolae Vlad

Rezultatele expertizelor ADN îl indică drept autor al uciderii japonezei pe Nicolae Vlad
de S.T.    |    05 Sep 2012   •   14:12

Probe ADN aparţinând lui Nicolae Vlad au fost găsite pe mâna stângă şi hanoracul japonezei, violată, ucisă şi tâlhărită, în seara de 15 august, într-o pădure din Corbeanca, după ce a fost luată cu un taxi de la Aeroportul Otopeni, informează Mediafax.

"În continuarea cercetărilor în cauza privind uciderea studentei de naţionalitate japoneză, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au intrat în posesia a două dintre rezultatele testelor genetice de tip ADN, miercuri, ora 12.30", informează Ministerul Public.

Astfel, în cauza preluată - prin dispoziţia procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti - având ca obiect comiterea infracţiunilor de viol şi tâlhărie asupra a persoanei vătămate, de sex feminin, Maria S. "s-a identificat profilul ADN al inculpatul Nicolae Vlad pe obiectul de îmbrăcăminte (intimă-n.r.) aparţinând acestei victime".

De asemenea, cel de-al doilea rezultat genetic de tip ADN comunicat a stabilit că profilul genetic aparţinând inculpatului Nicolae Vlad a fost identificat pe hanoracul şi mâna stângă a victimei studenta japoneză, Yurika M.

În cursul zilei de miercuri au fost audiate două persoane, rude ale victimelor din aceste cauze, în zilele următoare continuând audierile, precizează sursa citată.

În seara de 15 august 2012, în jurul orei 20.30, Nicolae Vlad inculpatul a abordat victima (cetăţean japonez) în incinta Aeroportului Henri Coandă, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi.

   
"În acest context, inculpatul a urcat, împreună cu victima, în taxi, condus de învinuitul Covali, însă au coborât după parcurgerea unei distanţe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părţi, de pădure. Au fost observaţi în acel loc de către conducătorul autoturismului taxi, învinuitul Răzvan Viorel Covali după aproximativ două minute, la marginea şoselei, însă pe celălalt sens de mers, iar, două zile mai târziu, în acelaşi loc, a fost descoperit cadavrul  victimei", arată sursa citată.

Citeşte şi: Directorul Aeroporturi Bucureşti, demis din cauza lipsei de siguranţă pe aeroportul Otopeni

Dezvăluire a unui şef de la Transporturi: Japonezii cer însoţitori în România

×
Subiecte în articol: Otopeni
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close