Antena 3 CNN Actualitate Rezultatul închiderii spitalelor: Bilanţul pacienţilor care mor creşte de la o lună la alta

Rezultatul închiderii spitalelor: Bilanţul pacienţilor care mor creşte de la o lună la alta

Rezultatul închiderii spitalelor: Bilanţul pacienţilor care mor creşte de la o lună la alta
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Oct 2011   •   23:47

A trecut jumătate de an de când Ministerul Sănătăţii a decis să închidă 67 de spitale, iar rezultatele nu au întârziat. Bilanţul negru al pacienţilor care mor cu zile creşte de la o lună la alta. Şi ca să ne convingă cât de bună a fost decizia, Ministerul Sanătăţii vrea să cheltuiască 100 de mii de euro pe o campanie de informare. Întreaga poveste o puteţi urmări, duminică, de la ora 21.00, la emisiunea În premiera, pe Antena3.

17 august 2011. Un bărbat de 57 de ani e adus de urgenţă la Spitalul din Codlea. Dar în loc de ajutor, familia gaseste lacătul pe uşă. Si moartea pandind la usa. Minute bune au încearcat medicii de la Ambulanţă să-l reusciteze. Zadarnic.

Dar spitalul nu era deschis. Fusese sigilat dintr-un ordin al Ministerului Sanatatii, in urma 5 luni, pe motiv ca era neperformant. Asa ca a ramas sa functioneze doar camera de garda, dar si ea doar pana la ora 8 seara. Doar că moartea nu are program scurt. La câteva sute de kilometri distanţă, o altă tragedie. In Băneasa, judeţul Constanţa. Un barbat de 60 de ani moare pentru că spitalul e închis, iar ambulanţele ocupate.

 


De o jumatate de an se tot intreaba cu ce au gresit ei, cei 30 de mii de oameni din zona Baneasa, sa fie lasati fara spital.

Ministerul e insa convins ca a facut o treaba excelenta. Doar ca nu intelegem noi. Va cheltui deci 100 de mii de euro pentru o campanie de comunicare prin care sa ne dam seama ca decizia de inchidere a spitalelor a fost buna, necesara, vizionara...
 
Dar romanii din orasele cu spitale inchise nu au nevoie sa fie convinsi. Ei stiu deja un lucru. Ca in Romania sistemul te lasa sa mori cu zile.

Intreaga poveste, duminica de la ora 21, la emisiunea "În Premieră", pe Antena 3.



×
Subiecte în articol: spitale pacienti
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close